Ny skole skal være lokalområdets samlingspunkt, og idrætten er med fra start

29. maj 2024
Visualisering: Kjær & Richter

Første spadestik til Ravnbakkeskolen i Nye er blevet taget. Idrætssamvirket har været med i processen og kan med tilfredsstillelse konstatere, at der er tænkt idræt og foreningsliv ind fra starten af

D. 23. maj var en festdag i Nye, da 200 børn fra Elev Skole i fællesskab tog de første spadestik til den nye skole Ravnbakkeskolen. Skolen, som skal erstatte den nuværende skole i Elev, skal stå klar i 2026 og kommer udover sin størrelse på 14.800 kvadratmeter også til at blive ledsaget af en idrætshal og en kunstgræsbane.

Idrætssamvirket har deltaget i udviklingen af projektet fra begyndelsen, hvor vores vigtigste synspunkt har været at tænke idrætten ind i byggeriet fra starten af. Nye er et nyt område i Aarhus, og når man skal udvikle en ny bydel, er det vigtigt, at man skaber samlingsmuligheder for foreningslivet, så fællesskaber kan blomstre. Fællesskaber øger sammenhængskraft og bidrager til at skabe et bedre sted at bo. Derfor er det meget tilfredsstillende at Ravnbakkeskolen bliver bygget med nye og moderne idrætsfaciliteter og et generelt stort fokus på fællesskab og bevægelse.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad udtalte i forbindelse med første spadestik følgende:

Vi mangler idrætsfaciliteter overalt i kommunen, så det er godt, at vi tænker i helheder, når vi udvikler nye lokalområder og samtænker skole- og fritidslivet. Vi skal sikre, at der er plads til fællesskab, samvær og et levende fritids- og foreningsliv. Det er byggeriet her i Nye et godt eksempel på. Det er vigtigt for vores børn og unge, at de har lokale mødesteder, hvor de kan samles – også udenfor skoletid - og det er præcis den mulighed, som skolen og boldbanen giver her.”

Aarhus Kommunes vision for skolen, fritidsordningen og kunstgræsbanen er, at de skal samle foreninger, familier og fællesskaber fra hele området. Ravnbakkeskolen er dermed allerede et fantastisk eksempel på, hvilke muligheder og potentialer man kan skabe, hvis man tænker idrætten ind fra starten af.

Idrætssamvirket har oplevet stor tværfaglig respekt i hele processen fra alle samarbejdspartnere med et stærkt projekt som resultat. Vi ser frem til det fortsatte arbejde med at skabe de bedste rammer for foreningslivet i området.

Ravnbakkeskolen bliver bygget, så den kan udvides til fire spor i en eventuelt anden etape senere. Denne option indeholder også en ny idrætshal.

Om byggeriet

- Ravnbakkeskolen ligger i naturen og på kanten af Nye i det nordlige Aarhus. Skolen bliver opdelt i mindre huse med små klynger med særkender som musik, mad, kreativitet og bevægelse.

- Byggeriet opføres af C.C. Contractor og arkitektfirmaerne Kjaer & Richter samt Christensen & Co., sammen med Landskabsarkitektfirmaet Lytt og Ingeniørfirmaet AFRY. WSP (Williams Sale Partnership Limited) står for projekteringen af kunstgræsbanen.

- Skolen åbner forventeligt i august 2026

Del
Læs også

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE