Millioner på vej til idrætsfaciliteter, men det løser ikke det grundlæggende problem

5. januar 2024

10 aarhusianske foreninger er blevet indstillet til at modtage et samlet tilskud på 52 millioner kroner fra Anlægspuljen. Puljen blev dog søgt for 127 millioner kroner, og behovet for flere idrætsfaciliteter i Aarhus vil fortsat være stort.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice Mahad Yussuf bevilgede i slutningen af 2023 6,2 millioner kroner i tilskud til 37 mindre anlægsprojekter. Nu har han så offentliggjort sin indstilling til hvilke større projekter, hvor den samlede anlægssum er over 3 mio. kr., der skal modtage tilskud.

I alt er 10 projekter indstillet til at modtage et samlet tilskud på 51,8 millioner kroner.

”Den aarhusianske foreningsbevægelse har en enorm virkelyst for tiden og udvikler anlægsprojekter, der både er innovative og ambitiøse. Projekterne kan styrke foreningsidrætten, fællesskaberne og livskvaliteten for borgerne i Aarhus. Derfor skal der lyde en ros til rådmanden for Kultur og Borgerservice for hans indstilling. Anlægsprojekter af denne størrelse tager lang tid og en kæmpe indsats at udvikle, og derfor er det en stor anerkendelse af de frivillige kræfter, som står bag,” siger bestyrelsesformand for Idrætssamvirket Jens Bundgaard.

Politikernes ambitioner skal svare til foreningernes
Der er et stort behov for at få udvidet og opgraderet de faciliteter som foreningsidrætten benytter. Dette blev bekræftet i efteråret 2023, hvor der var ansøgningsfrist til kommunens anlægspulje til idræts-, fritids- og outdoorfaciliteter. Her søgte 68 foreninger om et samlet tilskud på 127 millioner kroner.

”Denne bevilling løser ikke det grundlæggende problem. Aarhus vil fortsat være stærkt udfordret og begrænset, når det kommer til idrætsfaciliteter. Byen lider både et stort eksisterende efterslæb og vokser samtidigt hastigt. Der er allerede adskillige områder i byen og kommunen, hvor foreningslivet grundet kapacitetsbegrænsninger ikke har mulighed for at tilbyde foreningsidræt til lokalområdets borgere. Hvis foreningerne skal sikre mangfoldige idrætstilbud i fremtidens Aarhus, så skal facilitetsudbuddet udvikles og udvides. Derfor skal politikernes ambitioner i budgetterne helst svare til foreningernes,” siger Jens Bundgaard.

Idrættens talerør
Idrætssamvirket har deltaget i møder med både Sport og Fritidsforvaltningen samt med Rådmanden for Kultur og Borgerservice omkring udmøntningen af puljen. Idrætssamvirket har haft et overordnet fokus på, hvordan midlerne kan komme flest mulige idrætsglade aarhusianere til gode. Derfor er det også glædeligt at der nu bliver givet et økonomisk tilskud til de mange nødvendige og ambitiøse udvidelser af foreningskapaciteten i Aarhus.

Rådmandens indstilling skal behandles i Magistraten på tirsdag og senere vedtages af byrådet.

De 10 projekter der er indstillet til støtte er

Aarhus 1900 Tennis: 4.5 mio. kr.

Møllevangens Aktivitetsforening:  10 mio. kr.

Idrætshøjskolen Aarhus S/I:  5 mio. kr.

Multianvendelig Kunstgræsbane Christiansbjerg:  1.3 mio. kr.

Aarhus Fremad Fodbold:  896.400 kr.

Højbjerg Badminton Klub: 5 mio. kr.

Aarhus Gymnastikforening af 1880: 10 mio. kr.

Fonden Lyseng Idrætscenter: 7.1 mio. kr.

Fonden DGI-Huset Aarhus: 5 mio. kr.

Solbjerg Idrætsforening: 3 mio. kr.

Del
Læs også

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE