Momentet er årets lokalitet

17. august 2023
Foto: Scherlund Fotografi

Lystrups Svømme- og Aktivitetscenter Momentet er af Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd blevet kåret til årets lokalitet 2023. Den innovative og nytænkende idrætsfacilitet hyldes for sin særlige evne til at samle lokalområdet.

Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd kårer hvert andet år Året Lokalitet. Med prisen ønsker man at hylde et sted, der skaber værdi for lokalområdet og dets borgere.

Kåringen af Momentet begrundes med centerets evne til at skabe et attraktiv mødested for børn og unge, hvor vandaktivitet, svømning, kunst og udemiljø indgår i én sammenhæng. 

Momentet er en tilbygning til Lystrup Svømmehals gamle 25-meter-bassin og indeholder ud over et varmtvandsbassin en række andre uden- og indendørs faciliteter. Centeret er udsmykket med forskellige kunstværker lavet af den lokale kunstner Hans Krull.

Momentet var i støbeskeen i 10 år, før det stod færdig i juni 2022. Behovet kom fra Lystrup Svømning, som havde brug for mere kapacitet. Med en innovativ tilgang og stærkt arbejde fra foreningen og dens frivillige er Momentet blevet meget mere end bare et ekstra bassin. 

Centeret er et godt eksempel på, hvordan man kan lykkes med at udvikle idrætsfaciliteter ved at tænke ud af boksen. Med Momentet lykkedes de i Lystrup både med at imødekomme en kapacitetsudfordring for foreningen og skabe noget nyt og ekstraordinært for hele lokalområdet. 

Lystrup Svømning er Aarhus Kommunes største enkeltstående idrætsforening og Danmarks anden største svømmeklub. I 2022 havde de 5.304 medlemmer.  

Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE