Der tæres på de frivillige kræfter🚨

27. februar 2023
Fotorendering: Højbjerg Badminton Klub

De aarhusianske foreninger har længe ventet på svar, men de må væbne sig med endnu mere tålmodighed. Den endelige afgørelse om udmøntning af midlerne fra årets anlægspulje er udskudt.

Aarhus Byråd behandlede i sidste uge den længe ventede indstilling fra rådmanden for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, om udmøntning af anlægsmidlerne til sports- og fritidsfaciliteter.


Foreningerne har ventet længe på at få afklaring på deres ønsker til mere moderne og tidssvarende rammer for aarhusianernes foreningsliv. Puljen havde ansøgningsfrist den. 15. september 2022!


Byrådsmødet endte dog med, at indstillingen blev sendt til endnu en udvalgsbehandling i Kulturudvalget. Et flertal i byrådet ønsker, at de ansøgte projekters klimapåvirkning skal vurderes som følge af Aarhus Kommunes mål om at reducere CO2-udledningen fra byggerier i kommunen.


Et krav, der ikke eksisterede, da puljen var åben for ansøgninger.


Ambitionerne om at bidrage til den grønne omstilling deles af alle - herunder også byens idrætsforeninger naturligvis.

Idrætssamvirket finder det dog uhensigtsmæssigt, at et flertal i byrådet tilsyneladende mener, at de frivillige foreninger på bagkant af ansøgningsfrist skal leve op til nye krav.


Denne sagsbehandling tærer på de frivillige kræfter og på de i forvejen slidte og udmarvede idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune. Vi håber på, at det i denne omgang blot betyder en kort forsinkelse, så de indstillede projekter og foreningerne bag kan komme videre.


Som følge af denne seneste udvikling har Idrætssamvirket anmodet om foretræde for Kulturudvalget på onsdag d. 1. marts, hvor man sammen med nogen af de påvirkede foreninger vil redegøre for konsekvenserne, de nye krav kommer til at have for anlægsprojekterne.


Foto: Højberg Badminton Klub


Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE