Her er de nominerede til prisen som Årets Idrætsleder 🥁

7. maj 2024

På Idrætssamvirkets årsmøde d. 14. maj bliver det afgjort, hvem af de tre der løber med prisen, den historiske pokal og de 15.000 kroner. 

Hvert år indstiller de aarhusianske idrætsforeninger deres kandidater til Årets idrætsleder. Prisen tilfalder en leder, som har gjort et godt og prisværdigt stykke arbejde for sin forening og idrætten i Aarhus Kommune i det forgangne år. Prisen uddeles af Idrætssamvirket Aarhus og Sparekassen Danmark og har været uddelt hvert år siden 1962. Med titlen følger en historisk vandrepokal og 15.000 kr.

De nominerede er...

Anne Sofie Laustsen – Aarhus Kitesurf Forening

Aarhus Kitesurf Forening er ny på det aarhusianske foreningskort. Foreningen blev oprettet i 2022, og det er takket være Anne Sofie som primus motor, at Aarhus i dag har en forening, der tilbyder et fællesskab med kitesurfing i centrum.

Det er en højt anerkendelsesværdig indsats at starte en forening op. Anne Sofie er udtryk for en inspirerende fortælling om foreningsbevægelsens vitalitet, når der er unge idrætsledere, der samler og organiserer sig i en forening, fordi de ønsker at være noget for nogen. 

Esben Fonnesbek – Brydeklubben Thrott

Esben har udvist et årelangt engagement i sin forening både som eliteudøver og dedikereret frivillig. Han er en del af fundamentet i Thrott og et forbillede for medlemmerne og frivillige, og går altid det ekstra skridt i sine  bestræbelser på at gøre en forskel. 

Som idrætsleder indeholder og formidler Esben mange af foreningsbevægelsen værdier. Thrott er nemlig en inkluderende forening for alle. De har udøvere på hele spektret. Fra deres tumlingehold for 4-6 årige og op til deres ungdoms- og seniorhold, som har produceret mange talenter og landsholdsbrydere gennem tiden

Morten Mølgaard – AIA-Tranbjerg, Fodbold

At realisere et anlægsprojekt som frivillig i Aarhus er en kraftpræstation. Der ligger utallige timers møder og arbejde i at komme i mål, og ofte beskæftiger man sig komplekse udfordringer, som ligger langt væk fra ens umiddelbare kompetenceområde og interesse i den gældende idræt. Men det er nu engang det som Morten har gjort. Kunstgræsbanen i Tranbjerg, blev indviet i oktober 2023, og det var med Morten som tovholder.

Morten har derudover løbende engageret sig i klubben med alskens opgaver i driften. Han betegnes derfor som en ægte ildsjæl i foreningens indstilling og en leder med et stort engagement.

Del
Læs også
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE