Visionsplan for Kongelunden - hvor er cyklingen blevet af?

7. september 2022

Den politiske følgegruppe har peget på det rådgiverhold og hovedforslag, som skal arbejde videre med udviklingen af Kongelunden som en samlet destination. Hen over efteråret skal hovedforslaget undersøges og bearbejdes nærmere på en række temaer, før en endelig plan for Kongelunden besluttes.

I forige uge offentliggjorde Bogmester Jacob Bundsgaard det rådgiverhold, som nu skal arbejde videre med kommunen omkring en udviklingsplan for Kongelunden. Det er ambitionen at udviklingsplanen skal rumme strategier for Kongelunden de næste 100 år, og det er derfor selvsagt en kompleks og stor opgave. 


Det offentliggjorte vinderprojekt er IKKE en endelig plan for Kongelunden. Der igangsættes nu undersøgelser og viderebearbejdning af vinderforslagets perspektiver og greb, før en endelig udviklingsplan for Kongelunden kan udarbejdes og besluttes i Aarhus Byråd ultimo 2022.


Det er næppe gået cykelsports interesserede læseres næse forbi, at der i vinderforslaget ikke er gjort plads til en ny opdateret version af Arhus Cyklebane i Kongelunden. Det er enormt ærgerligt, at det stærke miljø og det potentiale der er i cykling, cyklisme og de mange forskellige cykel discipliner på nuværende tidspunkt ikke er levnet plads i udviklingsplanen. 


Idrætssamvirket og de fem berørte cykelklubber i området (Aarhus MTB, Aarhus 1900 Tri, Aarhus Cykelbane, CK Aarhus og Aarhus 1900 MTB) er derfor nu gået i en konstruktiv og engageret dialog med Rådmand Rabih Azad-Ahmad for at få belyst potentialet og mulighederne for cykling i Kongelundens visionsplan. 


Sammen arbejdes der mod at sikre mulighederne for cykelsporten i Kongelunden, så den stolte tradition og det spirrende cykelmiljø fortsat kan have rod i området.


Del
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE