AARHUS' STÆRKESTE IDRÆTSFÆLLESSKAB

Idrætssamvirket Aarhus repræsenterer mere end 400 idrætsforeninger, som sammen udgør 100.000 aarhusianske idrætsudøvere. 

Du kender formentlig mange af de foreninger, der er med i Idrætssamvirket Aarhus. Men er du også klar over hvordan vi kan hjælpe din idrætsforening?

Igennem tiden har vi hjulpet mange idrætsforeninger, der har haft brug for rådgivning, økonomisk støtte eller noget helt tredje. Her på siden kan du læse nogle af deres historier, hvor vi i tæt samarbejde har hjulpet dem videre med at skabe en endnu mere attraktiv forening. 

Du kan også danne dig et overblik over vores mange medlemsforeninger, der sammen repræsenterer mere end 80 sportsgrene spredt ud over hele Aarhus Kommune.   

Se alle medlemsforeningerForeninger I alt
Hovedforeninger 32
Underafdelinger 237
Specialforeninger 147
I alt 416
Medlemmer 107.828

AARHUS WATERSPORTS COMPLEX - VI HAR NÅET RESULTATER MED STÆRK RÅDGIVNING

Ved Aarhus Ø har Aarhus Watersports Complex med rådgivning fra Idrætssamvirket udviklet sig til at være en af de stærkeste wakeboard foreninger i Danmark. 

For Aarhus Watersports Complex har Idrætssamvirket ikke kun været behjælpelig med økonomisk støtte. De har også fået sparring og mentoring, hvilket har styrket deres muligheder for at udvikle foreningen og tackle udfordringer i det kommunale system.

"Vores kontaktperson ved Idrætssamvirket Aarhus har fungeret som mentor for mig. Derudover har han været behjælpelig med at guide vores forening igennem det kommunale system og altid været klar på at svare på frustrationer eller spørgsmål," siger Kenneth Enggaard Christensen, formand for Aarhus Watersports Complex.

Aarhus Watersports Complex er en frivillig forening centreret omkring glæden ved fællesskab og vandsport.

Siden sin opstart i 2016 har foreningen oplevet en kraftig medlemsvækst og er i dag en attraktiv forening med mere end 1500 medlemmer og 50 frivillige, som brænder for at give folk gode oplevelser på vandet.

HØJBJERG GYMNASTIKFORENING - UDDANNELSE ER EN KERNEVÆRDI FOR OS

Højbjerg Gymnastikforening er med sine mere end 1.500 medlemmer den største gymnastikforening i Aarhus. I klubben har de cirka 100 veluddannede instruktører, som står på spring for klubbens udøvere. 

I Højbjerg Gymnastikforening prioriterer de højt at få uddannet deres instruktører. Det giver både instruktørerne nogle kompetencer, som de kan bidrage med i foreningen, og som de kan tage sig med videre i livet. Med det løbende fokus på uddannelse, er foreningen derfor også god til at benytte sig af muligheden for at søge om tilskud hos Idrætssamvirket. 

”Det er en kerneværdi for vores forening, at vi uddanner vores frivillige trænere og ledere. Derfor er Idrætssamvirkets tilskudspulje til Leder- og Instruktøruddannelse virkelig værdifuld for os. Igennem den får vi dækket halvdelen af vores kursusudgifter, hvilket øger vores incitament til at sende endnu flere frivillige på uddannelse, som er med til at sikre en høj kvalitet af vores idrætstilbud og fastholde os som en attraktiv gymnastikforening," siger formand for Højbjerg Gymnastikforening Lisbeth Spanggaard.

Foreningen var en værdifuld sparringspartner for Idrætssamvirket, da tilskudsmodellen til puljen blev gjort enklere ved årskiftet til 2023.

"Ansøgningsproceduren er simpel, hvilket betyder at vi ikke bruger mange administrative ressourcer på at søge om tilskuddet og i højere grad kan koncentrere os om gymnastikken".

Stenbroens Idrætsklub Aarhus - stor viden og effektiv sparring

I hjertet af Aarhus lever en ung idrætsforening, der tibyder sunde og inkluderende idrætsfælleskaber for alle. 


Stenbroens Idrætsklub Aarhus blev stiftet i 2021 og er en idrætsforening med fokus på alsidige bevægelses- og idrætsaktiviteter. Helt fra sin opstart har forening løbende benyttet sig af Idrætssamvirkets rådgivning. 

"Vi bruger Idrætssamvirket utrolig meget i udviklingen af vores forening. De er imødekommende, svarer hurtigt og har stor viden om foreningslivet, som de stiller til rådighed i form af effektiv sparring. Alt sammen til stor gevinst for os," siger Anders Bjerre Pedersen, formand for Stenbroens Idrætsklub Aarhus.

Udover sine aktiviteter har Stenbroens Idrætsklub Aarhus også til formål, at styrke fællesskab, sammenhænge og det sociale liv i Aarhus midtby. Foreningen vil aktivt motivere medlemmer til at opnå motionsvaner, som kan dyrkes i et livslangt perspektiv og tilbyder et fællesskab for alle, som har lyst til at være med.

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE