Håndsrækning til børn fra kontanthjælpsfamilier

16. juni 2022

Den nye politiske aftale på Christiansborg om kontanthjælpssystemet indeholder et fritidstillæg til børn.

I denne uge indgik Regeringen, Enhedslisten, SF, Alternativet og Kristendemokraterne og De Radikale en politisk aftale om kontanthjælpssystemet. For idrætsforeningerne er det relevant at notere sig, at der med aftalen er et fritidstillæg til børn fra kontanthjælpsfamilier. Det kan blandt andet bruges til kontingent i en idrætsforening og udstyr/beklædning i den forbindelse.


Helt konkret betyder aftalen, at børn fra kontanthjælpsfamilier kan modtage 250 kr. skattefrit pr. barn pr. måned (max 1.000 kr. pr. familie). Hvis en familie har flere end fire børn vil fritidstillægget være møntet de ældste børn. Fritidstillægget kan anvendes bredt til barnets kultur- og fritidsliv. Blandt andet til fritidstilbud, herunder sportsaktiviteter og udstyr/beklædning i den forbindelse.


For at sikre, at fritidstillægget kommer børnene til gavn, skal forældrene hver tredje måned dokumentere med kvitteringer, at mindst to tredjedele af det udbetalte fritidstillæg er blevet brugt på børnenes fritidsaktiviteter. Det er således ikke idrætsforeningerne der skal foretage sig noget, men foreningerne kan evt. rådgive medlemmer på kontanthjælp om muligheden. 


Foreningerne kan kontakte Idrætssamvirket med spørgsmål i forbindelse med det nye kontanthjælpssystems betydning for idrætsforeninger 

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE