Coronaens konsekvenser for idrætsforeningerne

16. juni 2020

Idrætssamvirket har søgt foretræde i Kulturudvalget.

Idrætssamvirket har i samarbejde med kommunes øvrige interesseorganisationer samt Sport og Fritid foretaget en undersøgelse blandt kommunens folkeoplysende foreninger. Undersøgelsen omhandler konsekvenserne for foreningslivet ifbm coronakrisen.

Vi er meget glade for den store interesse blandt idrætsforeningerne for at bidrage til undersøgelsen. Faktisk repræsenterer svarerne 61 % af Idrætssamvirkets medlemmer. Det betyder, at det er tal, som vi kan arbejde videre med.

Vi ønsker med undersøgelsen at dokumentere overfor vores politikere, at konsekvenserne for idrætsforeningerne er store og mangfoldige. Ikke alene er der store økonomiske konsekvenser, men også konsekvenser for medlemstallet og aktiviteterne i idrætsforeningerne.

Det er idrætssamvirkets opfattelse, at der skal afsættes penge til idrætten, således at Aarhus Kommune også har nogle stærke idrætsforeninger, når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen.

Byrådet har diskuteret vores materiale og har sendt sagen videre til Kulturudvalget. Onsdag den 17. juni har vi foretræde for Kulturudvalget. Vi får her muligheden for uddybe vores holdninger på vegne af idrætten, og svare på de spørgsmål som politikerne har til konsekvenserne for idrætsforeningerne.

Du kan læse om undersøgelsen her:


► Bilag 1: Undersøgelse af coronakrisens økonomiske konsekvenser for foreningslivet


► Kulturudvalgsmøde: Coronakrisens økonomiske konsekvenser for kultur- og foreningslivetDel
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE