Ny pulje giver mulighed for at ansætte en udvikler i jeres forening

3. maj 2024

Puljen til ansættelse af foreningsudviklere er helt ny. Formålet er at støtte og styrke foreninger i Aarhus og hjælpe dem med at realisere deres drømme.

At drifte en idrætsforening er en stor opgave, som naturligt tager mange af klubbens ressourcer fremfor opgaver af mere udviklende karakter. Samtidig ved vi, at mange idrætsforeninger gerne vil udvikle sig og være mere end de er i dag.

Idrætssamvirket, Sport & Fritid og Århus Ungdommens Fællesråd ønsker at imødekomme denne lyst til at udvikle sig, og derfor er puljen til ansættelse af foreningsudviklere oprettet.

Puljens formål er at støtte foreninger over en 2-årig periode med ansættelse af en foreningsudvikler, som kan understøtte og udvikle foreningen. Foreningsudvikleren skal ansættes med reelle ansættelsesforhold. Dette kan være i foreningen eller i foreningens paraplyorganisation.

Tendens i idrætslandskabet

Det er stadig nyt, men tendensen er klar. Der bliver ansat flere og flere foreningsudviklere ude i idrætsforeningerne. De kan hjælpe foreningen med nye initiativer og aktiviteter, og er ofte den motor, som sætter skub i forenings drømme og ambitioner. Det skaber udvikling, som ofte resulterer i en stærkere forening med flere tilbud og medlemmer.

Idrætssamvirket sidder med i processen om at udvælge de foreninger, som skal have tilskud til at ansætte en udvikler. Hvis I overvejer at søge puljen, så tag fat i os inden, så vi kan hjælpe med at kvalificere jeres ansøgning og højne jeres chancer for, at det bliver netop jer, der skal ansætte en foreningsudvikler.

Søg puljen her

FAKTA OM PULJEN

Hvem kan søge puljen til foreningsudvikling?

Godkendte folkeoplysende foreninger. Der er mulighed for, at flere kan gå sammen om en ansøgning.

Hvor mange penge kan man søge?

Den økonomisk ramme for puljen til foreningsudvikling er på i alt 1.000.000 kr. over 2 år.

Der kan maksimalt søges op til 50.000 kr. pr. år pr. forening. Derudover er det en forudsætning for støtten, at der er en egenfinansiering på 50% af det ansøgte beløb pr. år.

Hvornår er der ansøgningsfrist?

10. juni 2024

10. september 2024

Hvordan søger man puljen?

Skriv en ansøgning, som tager udgangspunkt i flere af nedenstående succeskriterier og forklar hvordan jeres forening vil arbejde med at indfri disse mål.

Succeskriterier:

- At videreudvikle nuværende aktiviteter i foreningen

- At igangsætte nye aktiviteter i foreningen

- At styrke organisationen

- At udvikle og styrke frivilligheden

- At udvide medlemsantallet

.- At understøtte grøn omstilling i foreningslivet

Beskriv derudover, hvordan I vil holde fokus på udvikling og understøttelse af succeskriterierne for at undgå at foreningsudvikleren kommer til at indgå i den daglige drift af foreningen.

Del
Læs også
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE