Kultur og Borgerservice giver 900.000 til udvikling af Aarhus-Hallen

19. december 2024

Det store anlægsprojekt, som indeholder en cykel- og multihal, kan nu gå ind i næste vigtige udviklingsfase.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad er ude med en tidlig julegave til de idrætsglade aarhusianere. Anlægsprojektet Aarhus-Hallen modtager nemlig 900.000 kr. til projektudvikling.

Aarhus-Hallen er Kongelundens næste store idrætsprojekt, som blandt andet skal indeholde en cykel- og multihal med mulighed for mange forskellige idræts- og aktivitetsformer.

Støtten på de 900.000 kr. er en vigtig anerkendelse af projektet, og en legitimering af det omfattende arbejde som styregruppen bag projektet har lavet indtil videre. Projektet fortsætter nu ind den næste fase, der vil konkretisere og udvikle det i en mere detaljeret grad.

- Den generøse støtte fra Kultur og Borgerservice sender et kraftigt signal om, at Aarhus-Hallen er et vigtigt og relevant idrætsprojekt. Aarhus mangler og fortjener en ny indendørs cykel- og multiarena, og vi ser frem til sammen med resten af styregruppen at bringe projektet nærmere realisering, så vi kan give aarhusianerne denne storslåede idrætsfacilitet, siger Jens Bundgaard, bestyrelsesformand for Idrætssamvirket.


En facilitet til de kommende generationer

Tidligere på året blev det offentliggjort, at styregruppen havde indsamlet over 400.000 kr. i private donationer. Inden længe bliver der stiftet en erhvervsdrivende fond, som skal projektere, opføre, eje og drive projektet og stå for den kommende fundraising, der skal indsamle ca. 250 millioner kroner, som projektet er estimeret til at koste.

I første omgang arbejdes der på at samle projektudviklingsmidler for 6,5 millioner kroner.

- Jeg er glad for at kunne give projektarbejdet med Aarhus-Hallen en hjælpende hånd. Aarhus er en by, hvor sport- og fritidslivet blomster, men hvor vi mangler forskellige faciliteter. Det er ikke længe siden, at vi hyldede Julie Leth på Aarhus Cyklebane, og vi skal huske at give kommende generationer samme fantastiske muligheder for at udvikle sig. Derfor har jeg valgt at give en økonomisk håndsrækning til arbejdet med en ny velodrom i Aarhus, siger Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus-Hallen skal bygges på parkeringspladsen P2, som ligger i skoven ud mod Jyllands Allé. Der er blevet givet en såkaldt solnedgangsklausul fra Aarhus Kommune, der betyder, at aktørerne bag projektet skal have finansieringsplanen på plads inden 1. februar 2028.

I styregruppen for Aarhus-Hallen sidder Aarhus Cyklebane, Idrætssamvirket, Aarhus Kommune, DCU, C.F. Møller samt andre frivillige kræfter.

Hvad er Aarhus-Hallen?

- Aarhus-Hallen bliver en indendørs cykelbane og multihal, der skal rumme cykelsporten og anden indendørs idræt.

- I forbindelse med omdannelsen af Kongelunden nedrives den nuværende cyklebane, der erstattes af et atletikstadion. I den forbindelse er visionen med Aarhus-Hallen opstået. 

I årene 1938-1961 havde Aarhus en indendørs cykelbane på Skt. Knuds Torv, hvor der i dag er biograf og supermarked.

- Hallen var byens indendørs opvisningsarena og dannede ramme for en lang række kulturelle begivenheder. Fra 1954-1961 blev 6-dagesløbet kørt i Aarhus-Hallen. 

- Banen var med sine kun 114,5 meter en Europas korteste, og flere ryttere måtte tage søsygepiller for at klare de mange runder.

Kilde: AarhusArkivet 

Del
Læs også

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE