Kongelunden: Vi har brug for højere ambitioner

29. august 2023

De politiske visioner til udviklingen af Kongelunden er stærkt begrænset. Det betyder, at når det store og dyre projekt er færdig, kommer vi til at have idrætsforhold, der kun er nogenlunde lige så gode, som det vi har i dag.

Bestyrelsesformand for Idrætssamvirket Jens Bundgaard har udtalt sig til Århus Stiftstidende omkring udviklingen af Kongelunden. Han glæder sig på Aarhus' vegne til det nye og lovende stadion men savner politiske ambitioner. 

"Der er rigtig mange aktører, der har brugt rigtig meget krudt på at beskrive potentialer, på at lave rapporter og generelt på at deltage i udviklingsarbejdet. Der er afleveret enormt meget konstruktivt og brugbart materiale på opfordring over de seneste år. Men det styrende i processen har været, at det skal lykkes med et nyt fodboldstadion," siger Jens Bundgaard og uddbyber.


"Det er dén beslutning, byrådet har taget, og det glæder jeg mig over på Aarhus' og fodboldens vegne, men vi mangler noget for at få en oplevelse af, at vi også har visioner, der er store på idrættens og sportens vegne ved siden af".

Problemet er ikke at AGF får et nyt stadion. Problemet er, det politiske blinde øje på resten af idrætten. Kongelunden har et kæmpe potentiale for at skabe en hel idrætsbydel i Aarhus, der løfter byen op i international klasse. Men tankerne bør udvides og visionen bør strække sig ud over blot et fodboldstadion. 


Læs hele artiklen

Kritikken kommer i forlængelse af den netop overståede høring af udviklingsplanen for Kongelunden. Idrætssamvirket indsendte også høringssvar, som sammen med de andre svar, i efteråret bliver behandlet i byrådet med henblik på endelig vedtagelse. 

Læs Idrætssamvirkets høringssvar

Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE