Peter Johansen - Aarhus Fremad Atletik

Nomineret til Årets Idrætsleder 2021

"Peter Johansen – En initiativtager og ildsjæl udover det sædvanlige!”


Peter Johansen fungerer i dag som både cheftræner og medlem af bestyrelsen i Aarhus Fremad Atletik. Han har gennem mange år fungeret som en uvurderlig drivkraft i foreningen og har spillet en stor og afgørende rolle i forbindelse med transformationen, fra at været et lille, lokalt løbefællesskab til i dag at være en rigtig Atletik klub med attraktive tilbud til alle borgere i kommunen.


Blot få år tilbage i tiden var Atletik noget man dyrkede hos AGF eller Aarhus 1900 i Sydbyen. Storhedstiden i Skovbakken var for længst ovre og Aarhus Fremad var gradvist blevet reduceret til et lille løbefælleskab med blot nogle få håndfulde medlemmer.


Året 2021 var på mange måder et skelsættende år. Et år med en omfattende sundhedskrise, restriktioner og begrænsninger i den daglige træning, og alt for mange især børn henvist til sofaen derhjemme pga. et lukket idrætsliv. Men Peter ville anderledes.


I stedet for at læne sig tilbage, brugte Peter situationen til at tænke anderledes og kæmpe endnu mere for, ikke bare et sikre, men at også̊ udbygge de sunde tilbud til gavn for kommunens borgere.


Konkrete eksempler inkluderer f.eks. etableringen af et nyt styrketræningscenter. I samarbejde med Skovbakken Tennis øjnede Peter muligheden for at udnytte nogle arealer til stor gavn for endnu flere medlemmer. Peter arbejder nemlig hele tiden ud fra tanken om, at vi er stærkere sammen end hver for sig. Det betyder at Tennis i dag har nye styrkemaskiner til rådighed, og Aarhus Fremads unge sprintere kan holde formen ved lige i løbet af de lange vintermåneder. De gode klassiske atletikdiscipliner sprint, kast og spring er i dag igen noget man kan dyrke i nord byen. Og niveauet er ikke til at spøge med.

Mens de fleste idrætsforeninger blødte medlemmer i 2021, gik det fremad i Aarhus Nord. Rekruttering af motiverede og dygtige trænere og nye måder at træne på, muliggjorde en vækst i antallet af børn og unge i klubben. Der blev etableret et Børn og Unge Udvalg og Aarhus Fremad deltog for første gang i mands minde i et ungdomsstævne.


Peter er et rivejern som de fleste idrætsforeninger vil misunde. Han er nytænkende, inkluderende og ikke bange for at tage utraditionelle metoder i brug eller prøve nye måder at gøre tingene på. Bare det giver mening. Peter ligger mange timer i foreningen besidder et enormt engagement og initiativvillighed. Derfor er Peter Johansen nomineret til Årets Leder 2021.

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE