de nominerede

Nominerede til prisen som Årets Leder 2021
(KLIK på hvert navn for at læse mere !!!)


Morten Bødskov - Højbjerg Badmintonklub

Søren Kristiansen - Stavtrup IF

Peter Johansen - Aarhus Fremad Atletik


Vinderen kåres ved Idrætssamvirkets repræsentantskabsmøde d. 15. marts 2022


Prisen uddeles af Idrætssamvirket Aarhus og Sparekassen Danmark (tidl. Jutlander Bank). Med kåringen følger en vandrepokal og en check på 10.000,- kr. Prismodtageren findes på baggrund af indstillinger fra de århusianske idrætsforeninger.


Læs mere om de nominerede ved at klikke på deres navn herover. 


Jutlander BankPeter Johansen - Aarhus Fremad Atletik

Årets Idrætsleder 2021


Peter Johansen fra Aarhus Fremad Atletik er valgt som Årets Idrætsleder på baggrund af følgende indstilling fra idrætsforeningen.

---


Peter Johansen fungerer i dag som chef træner og medlem af bestyrelsen i Aarhus Fremad Atletik. Han har gennem mange år fungeret som en uvurderlig drivkraft i foreningen og har spillet en stor og afgørende rolle i forbindelse med transformationen, fra at været et lille, lokalt løbefællesskab til i dag at være en rigtig Atletik klub med attraktive tilbud til alle borgere i kommunen.


Vi skal blot få år tilbage i tiden for at finde det seneste tidspunkt, hvor Atletik var noget man dyrkede hos AGF eller Aarhus 1900 i Sydbyen. Storhedstiden i Skovbakken var for længst ovre og FREMAD var gradvist blevet reduceret til et lille løbefælleskab med blot nogle få håndfulde medlemmer.


Det herrens år 2021 var på mange måder et skelsættende år. Et år med en omfattende sundhedskrise, restriktioner og begrænsninger i den daglige træning, og alt for mange især børn henvist til sofaen derhjemme pga. et lukket idrætsliv. Men Peter ville anderledes.

I stedet for at læne sig tilbage, brugte Peter situationen til at tænke anderledes og kæmpe endnu mere for, ikke bare et sikre, men også udbygge de sunde tilbud til gavn for kommunens borgere.


Konkrete eksempler inkluderer f.eks. etableringen af et nyt styrketræningscenter. I samarbejde med Skovbakken Tennis øjnede Peter muligheden for at udnytte nogle arealer til stor gavn for endnu flere medlemmer. Vi er stærkere sammen end hver for sig. Det betyder at Tennis i dag har nye State of the art styrkemaskiner til rådighed, og FREMADs unge sprintere kan holde formen vedlige i løbet af de lange vintermåneder. De gode klassiske atletikdiscipliner sprint, kast og spring er i dag igen noget man kan dyrke i nord byen. Og niveauet er ikke til at spøge med.


Mens de fleste idrætsforeninger blødte medlemmer i 2021, gik det FREMAD i Aarhus Nord.

Rekruttering af motiverede og dygtige trænere og nye måder at træne på, muliggjorde en vækst i antallet af børn og unge i klubben. Der blev etableret et rigtigt Børn og Unge Udvalg og FREMAD deltog for første gang i mands minde i et ungdomsstævne (Randers, december 2021).


Peter er et rivejern som de fleste idrætsforeninger vil misunde. Han er nytænkende, inkluderende og ikke bange for at tage utraditionelle metoder i brug eller prøve nye måder at gøre tingene på. Bare det giver mening. Vi er mange taknemmelige borgere i Aarhus Nord, som skylder ham en stor tak for alle de timer Peter ligger i klubben.Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE