Her er de nominerede til prisen som Årets Idrætsudøver 🥁

23. april 2024

De nominerede havde alle et markant sportsår i 2023 med store og beundringsværdige resultater. Nu bliver det spændende at se, hvem der løber med prisen som Årets Idrætsudøver 2023 og vinder af den historiske Mr. Pokal.

Siden 1962 har Idrætssamvirket uddelt Mr. Pokalen til årets idrætsudøver i Aarhus, og i år er ingen undtagelse. 

De nominerede til prisen i år er: 

Anders Skaarup Rasmussen, Højbjerg Badmintonklub

Anders Skaarup Rasmussen er en herre double-spiller verdensklasse. Han har i mange år været fast mand på det danske badmintonlandshold og på Højbjerg Badmintonklubs ligahold. 

2023 var et fantastisk år, hvor han sammen med sin makker Kim Astrup vandt fem internationale turneringer og fik sølv ved VM i Royal Arena. Blandt sejrene var French Open, som er en Super 750-turnering, der er de næsthøjest rangerede internationale turneringer indenfor badminton.

Anders Skaarup Rasmussen har har haft enormt stor betydning for Højbjerg Badminton Klub. Selvom træningen for det meste foregår med landsholdet i Brøndby, har han i alle årene været et omdrejningspunkt for klubbens hold i ligaen. Han er en vinder, der med sin enorme udstråling er med til at gøre sine holdkammerater gode, og han har nu i 16 sæsoner som ligaspiller aldrig misset en kamp.


ASV Elite Dame, Aarhus Studenternes Volleyballforening

I 2023 brød ASVs elitekvindehold et glasloft. De vandt det danske mesterskab for første gang siden 1991. Imponerende i sig selv, men det mest opsigtvækkende ved præstationen er, at det hele skete med amatører, hvilket er imponerende i en liga som har flere hold i toppen med professionelle eller semi-professionelle setup.

ASV er en stærk forening, med en solid opbakning fra sine medlemmer og tilknyttede frivillige. Det blev også bekræftet da de vandt Idrættens Frivilligpris i 2023, hvor de blandt andet blev hyldet for at have et meget attraktivt klubmiljø. I 2023 lagde de så et ekstra lag på foreningen da kvindeeliteholdet tog DM-guldet med hjem til Aarhus.

ASV er et efterlignelsesværdigt eksempel på at en eliteindsats kan blomstre i en forening, hvis man fokuserer på at udvikle et attraktivt fællesskab med gode aktiviteter og tilbud og et stærkt fællesskab af frivillige.

Malthe Brinch Rohde og Sandra Sørensen, Aarhus Sportsdanserforening

Det aarhusianske dansepar havde i 2023 deres helt afgørende internationale gennembrud og har direkte kurs mod EM- og VM-medaljerne. VM-finalegennembruddet resulterede i en flot 5. plads, og parret sluttede året af som nr. 3 på den løbende verdensrangliste.

Sandra og Malthe har i mange år ligget som klart bedste par i Danmark, men nu har udlandet også for alvor fået øjnene op for dem og deres eksplosive udvikling. De har i 2023 ligget stabilt blandt verdens top-6 og pointmæssigt marginaler fra top 3. Det er en kæmpe bedrift og et nåleøje at komme igennem til de eftertragtede finaler på verdensplan. Det har de klaret, og de anses allerede blandt danseeksperter som et af de teknisk bedste par i verden.

Parret danser voksen latin og har hver for sig en flot forudgående ungdomskarriere indtil parret fandt sammen på dansegulvet for cirka 12 år siden.

Den endelige vinder bliver kåret til Mesterskabsfejring på Aarhus Rådhus d. 17. maj. 

Med titlen følger en flot vandrepokal og 15.000 kroner.

Prisen bliver uddelt af Idrætssamvirket Aarhus, Rådmanden for Kultur og Borgerservice og Sparekassen Danmark. 

Del
Læs også
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE