Kender du Byens Bedste Bæredygtige Forening?

3. april 2024

Prisen 'Byens Bedste Bæredygtige Forening' hylder alle de gode initiativer, der bliver gjort rundt omkring i de aarhusianske idrætsforeninger. Nu er det tid til at sende jeres bud på foreninger, som fortjener prisen. 

Mange foreninger i Aarhus gør en kæmpe forskel – også når det gælder bæredygtighed. Prisen Byens Bæredygtige Forening hylder netop de foreninger og ønsker at inspirere endnu flere til at tænke bæredygtigt. 

Sidste års vinder af prisen var VRI for deres fantastiske frivillige arbejde omkring klubbens håndboldhold for udviklingshæmmede – VRI Dreamers (børn) og VRI Special Stars (voksne). 

Vinderen er dette års pris bliver kåret til det store show "Byens Bedste", som finder sted i Tivoli Friheden d. 24. august. 

Måske er I bæredygtige – uden at tænke over det?

Bæredygtighed er mange ting! Det kan for eksempel være indsatser inden for miljø og klima samt sociale forhold.

Måske har netop jeres forening fokus på affaldssortering, samkørsel, energisparende lys, en skraldedag i lokalområdet, eller måske har I visioner om at spare ekstra meget på vandet eller genbruge og reparere tøj og udstyr i stedet for at købe nyt?

Eller måske er jeres indsatser mere på det sociale plan. Det handler om at opbygge et trygt og godt lokalsamfund, hvor mennesker har mulighed for at udvikle sig og bidrage til fællesskabet. Det indebærer også at fremme sundhed, diversitet og inklusion.

Det kan være, at I samler lokalmiljøet til fællesspisning, I laver hold og aktiviteter inden for jeres sport til gavn for særlige grupper af udøvere, der ikke kan deltage på de gængse hold og niveau, eller måske har I frivillige, der skal hyldes, idet de gør en ekstraordinær forskel i hverdagen for sporten, for andre eller for fællesskabet.

Der sker så mange gode ting i foreningerne, og vi skal have dem frem i lyset, det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.


Send jeres bud

Har I bud på foreninger, der fortjener prisen, skal I sende dem senest d. 17. april. 

Tip en forening her


Hvad er Byens Bedste?

’Byens Bedste’ er en årlig begivenhed, hvor Århus Stiftstidende og aarhusianerne sammen hylder det bedste inden for forskellige kategorier, og det hele kulminerer i et stort show i Tivoli Friheden 24. august, hvor vinderne findes.

Der nomineres 5 kandidater i hver kategori. Frem til 17. april kan alle indstille deres forslag. Herefter vælger en komité fem nominerede. Og fra juni og frem til august stemmer aarhusianerne på deres favoritter.

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE