Per, Kaspar og Jørn - Hovedbestyrelsen i BMI

Nomineret til Årets Idrætsleder 2022

I BMI har man haft en foreningsansat siden 2019, og det er i høj grad hovedbestyrelsens fortjeneste. Per, Kaspar og Jørn yder en kæmpe indsats for foreningen, og det har været en spændende og flot rejse, siden de valgte at træde ind i bestyrelsen i 2017.


Det er tydeligt, at hovedbestyrelsen brænder for fællesskabet og sammenhængskræften i foreningen, og de har en har en forkærlighed for den mangfoldighed, som gør BMI unik og til noget helt særligt at være en del af.


I 2019 igangsatte de projektet "Et attraktivt Idrætscenter", som var visionen om en forening, som har et mangfoldigt udvalg af aktiviteter, som følger tidens tendenser og skaber flere fællesskaber, som inkluderer de børn, unge og voksne, som ikke var en del af foreningen. Et ønske om, at "alle" I Beder-Malling har haft deres "ben" i foreningen enten som gæst i caféen, medlem, deltager i en event, frivillig eller tilskuer til en kamp. En rejse som begyndte med ansættelse af en foreningsudvikler, som skulle hjælpe med at føre visionen ud i livet. Det med en åben kommunikation ud mod omverdenen om, at hvis du har en god ide eller aktivitet, som du gerne vil være med til at føre ud i livet, så er vi klar til at hjælpe dig på vej i hovedbestyrelsen, hvis projektet falder ind under rammerne.


Det kræver sine frivillige at have en foreningsansat. Ud over at drive en idrætsforening og sætte den strategiske retning for foreningen som hele, så har hovedbestyrelsen også været arbejdsgiver for en fuldtidsansat. En opgave, som de har taget meget alvorlig, dedikeret et hav af timer og engagement til og hjulpet med at facilitere events og styret kommunikationen til. Derudover kræver en fuldtids foreningsansat en god portion økonomi, og det kræver fundraising af større dimensioner, og det har bestyrelsen været dedikerede til, så BMI nu på 4 år kan tilvejebringe økonomien.


Ud over at være hovedbestyrelse, så er de tre henholdsvis aktive instruktører, frivillige og holdledere for atletik, spinning/disc golf og badminton og i styregruppen for Det Ny Egelund, som fik 5. mio. kr. fra Sallinge fonden i 2022 til støtte af fusion af idrætscenter og bibliotek.


Det er ofte, at hovedbestyrelser bliver lidt "usynlige" frivillige, som trækker i trådene bagved, og nogle gange skal de også træffe nogle upopulære beslutninger eller udfordre afdelingerne i en forening, når der er behov for at tænke nyt eller tilsidesætte sine egne interesser for fællesskabet som helhed. Det er en utrolig vigtig funktion, og BMI er heldige at have en bestyrelse, som brænder for foreningen.


I dag er BMI nået et kæmpe skridt på rejsen mod et attraktivt Idrætscenter med aktiviteter som brætspil, orienteringsløb, multisport for kvinder og Discgolf. Hovedbestyrelsen har været med til at udfordre rammerne for, hvad foreningsaktiviteter kan være med ønsket om en bred vifte af aktiviteter, som går på tværs af sport og kultur.Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE