Her kan du dyrke udendørs idræt i juleferien i Aarhus

22. december 2023

Juletiden er for manges vedkommende forbundet med samvær med familien. Vi bringer her en guide til, hvor og hvordan I kan komme ud og være aktive sammen i og omkring Aarhus.

Aarhus går for Ukraine

Hvornår: 28. december, kl. 11.00 – 12.30

Hvor: Aarhus Stadion

FOF Aarhus og Salling Fondene inviterer til Aarhus går for Ukraine: et velgørenhedsarrangement, hvor man mødes til en fælles gåtur på 5 km, som starter og slutter ved Aarhus Stadion.

Salling Fondene donerer kr. 125.000,- til arrangementet, hvoraf kr. 100.000,- går ubeskåret til Dansk Røde Kors' hjælpearbejde i Ukraine, mens det resterende beløb bidrager til drikkevarer i forbindelse med afvikling af vandreturen. Prisen for deltagelse er kr. 100,- pr. person, og deltagergebyret bliver doneret direkte til det vigtige hjælpearbejde i Ukraine.

Læs mere

Aarhus 1900 Atletik og Løbs Nytårsløb

Hvornår: 31. december, kl. 10.00

Hvor: Havreballe Skovvej 11 (Marselisborghallen)

Traditionen tro arrangerer Aarhus 1900 Atletik og Løb en række nytårsløb, som slutter af med finalen d. 31. december. Der er distancer på 5 og 10 km, som begge forløber sig omkring området ved Stadion Allé og Marselisskovene.

Udover sved på panden, er der også en goodiebag med kransekage og bobler til alle deltagere efter løbet. Der er en børnegoodiebag til de mindste.

Læs mere

Brabrand Sø Halvmarathon

Hvornår: 1. januar, kl. 12.00

Hvor: Hans Egesvej 21 8200 Århus N (Århus Fremads klubhus)

Start året stærkt med et uformelt halvmaraton omkring Brabrand. Løbet er et såkaldt cannonball-løb og ruten består af fire omgange af 5 km.

Læs mere

Åbent orienteringsløb på faste poster

Hvornår: alle dage

Hvor: Marselisborgskovene

Der er masse af mulighed for at komme ud og løbe eller gå orienteringsløb, ved at bruge de opstillede faste poster rundt omkring.

Portalen ”Find vej i Danmark” er et familievenligt tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Inde på projektets side kan man finde poster nær en, og orienteringsklubben Pan har lavet tre forskellige i og omkring Marselisborgskovene – i Mindeparken, Hørhaven og Ørnereden

Læs mere

Udendørs skøjtebane ved Musikhuset

Hvornår: 27. – 30. december, kl. 10.00 – 17.00

Hvor: Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus

Find skøjterne frem og tag en tur på skøjtebanen ved Musikhuset. Den er gratis at benytte, og du har mulighed for at leje skøjter ved banen.

Vær opmærksom på at åbningstiden for skøjteudlejningen kan blive påvirket af vejrforhold.

Læs mere


Aarhus Skøjtehal

Hvornår: 27. – 29. december, kl. 10.00 – 15.00

Hvor: Gøteborg Allé 15, 8200 Aarhus N

En anden god mulighed for at komme ud og stå på skøjter er i Aarhus Skøjtehal. Her kan du også medbringe dine egne skøjter eller leje nogle.

Børn (eller voksne) der er usikre på isen, kan også leje en pingvin, som hjælper med at holde balancen.

Læs mere


Vinterbadning

Hvornår: alle dage

Hvor: flere steder

Er I erfarne vinterbadere eller ønsker I bare at mærke det kolde sus, så er der altid mulighed for det i Aarhus, hvor der er masser af adgang til vand.

Flere af vinterbadeforeningerne kræver medlemskab, men det udelukker ikke at tage ud til f.eks. Ørnereden og hoppe i bølgen blå.

Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE