Anlægspuljen 🏗 HVAD skal være anderledes❓

25. maj 2023

Kulturudvalget i Aarhus Kommune har evalueret sit arbejde med Anlægspuljen til idræts- og Fritidsaktiviteter.

I den forbindelse var Idrætssamvirket inviteret til at bidrage med sine inputs til evalueringen. En invitation, vi som politisk talerør for den aarhusianske idræt er meget positive over for.

Det er en velkendt udfordring i Aarhus, at der mangler idrætsfaciliteter. Derfor bør der være langt flere penge afsat til at udvikle og bygge idrætsfaciliteter for. Aarhus vokser, og mange aarhusianere er stærkt begrænset, når det kommer til at dyrke foreningsidræt.

Sidste års anlægspulje havde en samlet ansøgningssum på 170 millioner kroner, men der er kun afsat 45,9 millioner til idrætsfaciliteter i hele Aarhus Kommune.

Derudover så blev det et tema da Anlægspuljen skulle fordeles sidste gang, at projekterne skulle leve op til ”frivillig CO2-klasser”.

Alle, herunder idrætsforeningerne, skal bidrage til den grønne omstilling! Det er bare vigtigt, at vi gør det på et oplyst grundlag. Derfor er det positivt, at man nu undersøger konsekvenserne af disse krav. Når vi kender dem, så står idrætten også klar til at tage ansvar.

Den næste ansøgningsfrist til anlægspuljen er d. 1. september 2023. Vi opfordrer til at man tager kontakt til Idrætssamvirket, hvis man overvejer at ansøge puljen.

Dette gælder især for foreninger der har ønske om at anlægge kunstgræsbaner, hvor EU lovgivning kræver at man tænker i alternativer til gummigranulat .

Vi står klar med gode råd og vejledning.

Læs referatet fra mødet og alle Idrætssamvirkets inputs HERDel

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE