De nominerede

Nominerede til prisen som Årets Idrætsleder 2023

Anne Sofie Laustsen – Aarhus Kitesurf Forening

Esben Fonnesbek – Brydeklubben Thrott

Morten Mølgaard – AIA Tranbjerg, Fodbold

Vinderen blev kåret ved Idrætssamvirkets årsmøde d. 14. maj 2024 og blev Esben Fonnesbek.

Om prisen 🏆

Hvert år indstiller de aarhusianske idrætsforeninger deres kandidater til Årets idrætsleder.

Prisen tilfalder en leder, som har gjort et godt og prisværdigt stykke arbejde for sin forening og idrætten i Aarhus Kommune i det forgangne år.

Prisen uddeles af Idrætssamvirket Aarhus og Sparekassen Danmark og har været uddelt hvert år siden 1962. Med titlen følger en flot vandrepokal og 15.000 kr.

Esben Fonnesbek – Brydeklubben Thrott

Årets Idrætsleder 2023


Det er umuligt at sige Brydeklubben Thrott uden også at sige Esben Fonnesbek. Esben har været en del af Brydeklubben Thrott det meste af sit liv og startede selv med at bryde, som barn da hans far Lars, som også har vundet prisen som Årets Leder, tog ham med i brydeklubben. Esben er en samlende person i Thrott. I foreningens indstilling kalder de ham sågar Mr. Thrott på grund af hans lange og dedikerede forhold til foreningen først som udøver og nu som formand med meget mere. 

Thrott har siden 1919 tilbudt brydning i Åbyhøj og med Esben i klubben fortsætter de med at skabe de absolut bedste rammer for deres medlemmer, hvilket i dag giver sig til udtryk i en forening med et stærkt sammenhold og højt sportsligt niveau. Det var for eksempel i 2023, at klubben indgik i samarbejdet Fremtidens Idræt for Børn og Unge (FIBU), som betød at de i en klynge med to andre idrætsforeninger har fået ansat en foreningsudvikler. Det er første gang at Thrott har en ansat foreningsudvikler.

En inkluderende foreningsleder

Som idrætsleder indeholder og formidler Esben mange af foreningsbevægelsen værdier. Thrott er nemlig en inkluderende forening for alle. De har udøvere på hele spektret. Fra deres tumlingehold for 4-6 årige og op til deres ungdoms- og seniorhold, som har produceret mange talenter og landsholdsbrydere gennem tiden. Throtts høje sociale og sportslige resultater har i mange år været med Esben ved roret og med sin lange og forskelligartede indsats for klubben er han uundgåeligt en stor del af forenings succes.

Esben Fonnesbek vinder prisen som Årets Leder, fordi han har udvist et årelangt engagement i sin forening og den aarhusianske idræt. Han er en del af fundamentet i foreningen og et forbillede for dens medlemmer og frivillige, og han går altid det ekstra skridt i sine bestræbelser på at gøre en forskel.

Esben Fonnesbek står i spidsen af en forening med stolte traditioner og lang historik, men som stadig forsøger at udvikle sig til at blive en endnu mere attraktiv, relevant og nutidig idrætsforening. Han er et strålende eksempel på en idrætsleder af den fineste karat.


Foto: Roar Paaske
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE