">

Blåt samarbejde i Aarhus: Tre foreninger mere udvalgt til at løfte børne- og ungeidrætten

20. september 2023

For nylig blev de tre første aarhusianske foreninger udvalgt til det kæmpe projekt ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’. Nu er de tre næste udvalgt, og her er det de "blå" idrætter, der har været i fokus. 

Projektet "Fremtidens Idræt for Børn og Unge" tager afsæt i en stor donation fra A.P. Møller Fonden og rummer overordnet fire store indsatsområder. Et af dem er at øge kapaciteten ved udvikle og understøtte arbejdet med børn og unge lokalt i foreningerne.  

Landet over udpeger DIF et antal spydspidsforeninger, der har et stort børne- og ungepotentiale. I Aarhus er de nyudvalgte foreninger Aarhus Sejlklub, Aarhus Roklub og Kajakklubben Viking. 

"Vi har med foreningerne i Aarhus valgt at fokusere på de "blå" idrætter for at undersøge, hvordan vandsportsidrætterne- og miljøerne kan gøres endnu mere attraktive for børn og unge og samtidig blive klogere på, hvordan foreninger med vand som fællesnævner kan samarbejde lokalt,” siger Martin Bro, der er faglig leder hos DIF.  

Lokalt klynger man de udvalgte foreninger sammen, og de får derefter tilknyttet en fast børne- og ungeansvarlige, der skal udvikle og støtte de udvalgte foreningers børne- og ungeindsats. 

Læs mere om stillingen som Børne- og Ungeansvarlig

”Vi har egentlig en rigtig god børne- og ungeafdeling. Men det er ofte børn af forældre i klubben eller andre, der allerede er en del af miljøet. Vi håber, at vi kan finde andre måder at synliggøre vores aktiviteter og rekruttere bredere som man ser det i for eksempel håndbold, badminton eller counter strike,” siger Hans Sommerlund der er formand i Aarhus Sejlklub.

De tre aarhusianske vandsportsforeninger danner den anden klynge i Aarhus. Den første klynge, der blev udvalgt til projektet, var Børnebasket Aarhus, Aarhus Beachvolley Club og Brydeklubben Thrott.  

Læs mere om projektet

Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE