Mere støtte til Fritidspasset

19. december 2023

Aarhus Kommune har netop hævet tilskudsgrænsen med 50% til Fritidspasset. Håbet er, at større tilskud skal få flere børn og unge ind i det aarhusianske fritidsliv.

Økonomisk trængte familier kan se frem til muligheden for at modtage et større tilskud til deres børns fritidsaktiviteter. Aarhus Kommune tilbyder fritidspas til alle børn fra økonomisk trængte familier i alderen 3 til og med 17 år. 

Fritidspasset har indtil nu været på 1.000 kroner årligt. Fra 1. januar 2024 stiger det maksimale tilskud til 1.500 kroner årligt. Stigningen i tilskuddet kan forhåbentligt få flere børn og unge fra trængte familier ind i fritidslivet.

Det er første gang, man hæver beløbet, siden Fritidspasset blev indført i 2007. De 1.500 kroner alle mulige forskellige foreningsaktiviteter. Det kan være for eksempel være svømning, fodbold, tegning, sang, musik, spejder, karate eller noget helt andet. De 1.500 kroner kan kun anvendes til medlemskab og ikke til køb af for eksempel fodboldstøvler eller andet sportsudstyr.

For at få et fritidspas må husstandens samlede indtægter ikke overstige 212.896 kr. om året. Det svarer til 90% økonomisk friplads i et pasnings- eller fritidstilbud.

Læs mere om Fritidspasset her

Del

NYT FRA OS

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE