IDRÆTSSAMVIRKET AARHUS

Idrætssamvirket Aarhus er en interesseorganisation for de aarhusianske idrætsforeninger. Vi er dedikeret til at skabe bedre vilkår for idrætten gennem rådgivning, økonomisk støtte og politisk arbejde.

Idrætssamvirket blev stiftet i 1898 og er i dag landets ældste idrætsråd. Gennem alle år har vi arbejdet for den aarhusianske idræt samtidig med at der er kommet flere og flere medlemsforeninger til. 

I dag har vi 400 stærke idrætsforeninger under os og repræsenterer samlet set mere end 100.000 aarhusianske idrætsudøvere.

Foreninger I alt
Hovedforeninger 32
Underafdelinger 237
Specialforeninger 148
I alt 417
Medlemmer 107.853

VIDEN

Vi kender idrætslivet i Aarhus. Foreningerne, de frivillige, politikerne og alle andre aktører. Vi har stor erfaring og indgående kendskab til de særlige og lokale forhold, og den viden stiller vi til rådighed over for vores medlemmer. 


Vi tilbyder gratis rådgivning, når der er brug for hjælp til organisering, drift, udvikling, frivillige og ethvert andet spørgsmål vedrørende driften af en forening.

Gode trænere, ledere og frivillige er vitale ressourcer for en idrætsforening. Derfor udbyder vi en række relevante og gratis kurser, der kan styrke for- eningerne. Vi uddeler også tilskud gennem vores puljer til leder- og instruktør- uddannelse og til nye aktiviteter og udvikling.

OVERBLIK

Det kan være svært at navigere i idrætslandskabet med mange forskellige organisationer, forbund og myndigheder.


Vi har overblikket og hjælper vores medlemmer med at udpege de rigtige indsatser, og hvilke samarbejdsmuligheder og ressourcer man har til rådighed. Det gælder også, når der er brug for at vide, hvilke fonde og puljer der er relevante at søge. 

Som medlemsforening af Idrætssamvirket står man aldrig alene i mødet med komplekse udfordringer, når man eksempelvis skal gennemskue offentlige procedurer, regler og politiske dagsordner. Med vores indsigt, erfaring og indflydelse står vi deres side og hjælper dem videre.

NETVÆRK

Vi er idrættens politiske talerør og bindeled i Aarhus og har direkte indflydelse, som vi udøver i tæt samarbejde med idrætsforeningerne.


Med vores faglighed kvalificerer vi beslutningerne i Aarhus Byråd og øger politikernes kendskab til idrætslivets udfordringer.

Vi bruger vores politiske indflydelse til at styrke vores medlemsforeninger og den samlede aarhusianske idræt.

Følg os på facebook 👍🏼

Strategi

Strategiplan

Idrætssamvirket vil være en idrætspolitisk frontløber, der tager bestik af tidens tendenser og arbejder udviklingsorienteret.

Vi ønsker at være en central samarbejdspartner på det brede idrætsområde og den foretrukne sparringspartner for det lokale foreningsliv.


Med Strategiplan 2021-2025 vil vi gennem fire strategiske spor arbejde for at føre idrætspolitik, styrke kommunikationen, uddanne og udvikle foreningslivet i Aarhus Kommune.

LÆS STRATEGIPLANEN HER

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE