">

Den åbne skole

Den åbne skole er en skole, som inddrager sin omverden, herunder idrætsforeningerne.Et åbent skole samarbejde mellem skole og idrætsforening bidrager til:


- at eleverne får et større kendskab til det lokale foreningsliv og de muligheder, som foreningslivet rummer

- at eleverne får mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden

- at eleverne oplever variation i skoledagen, som understøtter elevernes læring og trivselFor skolen er det et lovmæssigt krav at arbejde med åben skole.


Den Åbne Skole: aarhusianske idrætsforeninger har motiveret skoleelever

27. oktober 2023

Igennem indsatsen "Bevægelse og Den Åbne Skole" er der bygget bro mellen skoler og idrætsforeninger med mange gode samarbejder og glade skoleelever som resultat. 

Indsatsen "Bevægelse og Den Åbne Skole" foregik fra 2015 - 2021 og var et samarbejde mellem Idrætssamvirket Aarhus, Kultur og Borgerservice og Børn og Unge i Aarhus Kommune. Igennem indsatsen har skoler og idrætsforeninger kunne søge midler til fælles projekter og forløb. 

Blandt formålene til indsatsen var at bidrage til en mere varieret og motiverende skoledag, at eleverne fik et større kendskab til det lokale foreningsliv og de muligheder, som foreningslivet rummer og at give mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden.

Som del af indsatsen har Idrætssamvirket haft en projektansat brobygger ansat til at matche skoler og idrætsforeninger. 97 samarbejder mellem skoler og foreninger er blevet realiseret, og de har spredt sig ud på 500 klasser fordelt på alle klassetrin. 36 ud 48 aarhusianske skoler har haft et eller flere samarbejder med idrætsforeninger. Alle skoler giver udtryk for, at eleverne er blevet motiveret af Den Åbne Skole-forløb. 

Indsatsen med Den Åbne Skole har styrket netværket mellem skoler og idrætsforeninger i Aarhus. Det vidner om et stærkt aarhusiansk idrætsliv, hvor mange foreninger både har overskud og ambition om at være til stede for flere børn og unge.

Læs mere om Den Åbne Skole her

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE