Solen skinner og luften er lun, under besøget hos AGF Tennis på Fredensvang

Der bliver svedt, slået, grint og guidet på livet løs under tennistræningen, på de flotte baner i maj-aftensolen. I disse rammer er det ikke svært at forstå, at det går godt for AGF Tennis. Men det er ikke kun i dag, at disse rammer synes helt særlige. Selv på en haglfuld lørdag, blot 10 dage tidligere, i starten af maj, præsterede tennisklubben nemlig rekordhøj medlemsforøgelse ved et åbent hus arrangement på tennissportens landsdækkende dag.

70 besøgende og 24 nye medlemmer 
D. 4. Maj blev 'Tennissportens dag' afholdt som en landsdækkende begivenhed på baggrund af et samarbejde mellem DGI og Dansk Tennisforbund. AGF Tennis oplevede i år at have ca. 70 gæster igennem på denne dag, på trods af et vejr, der i højere grad appellerede til en filmhygge på sofaen, end udendørs tennis. Og selvom vejrguderne forsøgte at vanskeliggøre betingelserne for nye medlemmer, oplevede AGF Tennis en tilgang på 24 nye medlemmer denne kolde dag i maj. Tidligere har medlemstilgangen til sådanne arrangementer været omkring 8-12 procent, så maj 2019 sprængte alle rammer. Denne forøgelse er mildest talt imponerende, og jeg bliver nysgerrig på, hvad der er nøglen bag dette års succes.

Hvad skyldes succesen?

Jeg møder Merete Pallesen på banen, mens de andre spiller færdigt. Hun er bestyrelsesmedlem, sidder i motionistudvalget og aktivt medlem ved siden af bestyrelsestjansen. Til tennissportens dag sørgede hun særligt for, at de besøgende fik mad, drikke og varmen inde i klubhuset. Hun oplevede en yderst velorganiseret dag med massere af materialer og dygtige trænere til rådighed, for at skabe et realistisk og aktivt billede af, hvad det vil sige, at være medlem i AGF Tennis.

Merete fortæller smilende om, hvordan hun tror, at det store forarbejde op til dagen, har båret frugt. Her nævner hun både den landsdækkende kampagne, men i ligeså høj grad AGF Tennis’ egen indsats med markedsføring – både i form af pjecer, videomateriale og kraftig aktivitet på Facebook. Disse platforme har spredt budskabet til en bred målgruppe i et format, der for de fleste, er nemt at overskue.


I AGF var tennissportens dag opdelt i to pas med dygtige trænere, der på fineste vis lærte fra sig så de besøgende, uanset niveau, kunne opleve tennissporten. Hun understreger, at AGF Tennis netop er et tilbud til alle – både dem der ønsker at konkurrere mod andre, men i ligeså høj grad dem, der ønsker at konkurrere mod sig selv. Mens aftensoler varmer os, taler vi videre om, hvorfor netop dette år var en succes.

En anden faktor Merete nævner, var dagens mulighed for guidet tilmelding. AGF Tennis havde helt konkret stillet frivillige med en computer til rådighed, så de besøgende på dagen kunne melde sig til. Alle de små spørgsmål, der kan opstå, når man tilmelder sig noget online, blev besvaret på stedet. Og hvis der er noget danskerne kan lide i en pulserende verden med uendelige valg, er det simple løsninger, der gennem klar vejledning, er lige til at gå til. Men de besøgende denne dag, var ikke blot danskere.


AGF Tennis samarbejder med International Community, som er en organisation, der giver internationale borgere i Aarhus muligheden for at deltage i danske fællesskaber – på tværs af nationalitet og erhverv. De samarbejder med århusianske foreninger, og giver derved internationale borgere, der enten er i Aarhus for at studere eller arbejde, muligheden for fritidsaktiviteter og møde fællesskabet i dansk foreningsliv. Medlemmerne har behov for at indgå i nye fællesskaber, men ved ikke altid, hvordan de skal finde dette. Her bliver International Community nøglen, hvor deres samarbejde med Idrætssamvirket Aarhus åbner op for en række muligheder i de århusianske foreninger.


Nye medlemmer fra hele verden

På Fredensvang denne mandag aften fanger jeg et nyt internationalt medlem – Elisa fra Rumænien. Hun er dog ikke medlem af International Community, men blev bekendt med åbent-hus-arrangementet på Facebook. Elisa har læst Web-Development i Aarhus og er nu ansat ved en virksomhed i Aarhus N. Hun besøgte AGF Tennis med en international veninde fra studietiden, og de tilmeldte sig begge foreningen.


Elisa havde en fantastisk dag, nævnte slet ikke vejret, og på trods af, at hun netop før vores samtale havde tilbagelagt 1,5 times træning, sprang hun også glædeligt på det efterfølgende hold. Hun bed særligt mærke i, hvordan hun på tennissportens dag som nybegynder, blev introduceret for teknik, der gav hende mod og sult på, at ville lære mere. Du kan høre kort interview med Elisas om hendes oplevelse på tennissportens dag, samt hendes baggrund for at give netop tennis et skud.


Start video for at høre interview med Elisa

AGF Tennis har altså formået at skabe en begivenhed, der på fornemmeste vis både skabte en fantastisk oplevelse på selve dagen, men derudover, forhåbentlig også, en lang række af fremtidig fantastik for de nye medlemmer. Dagen gav de besøgende et realistisk bud på, hvad det vil sige at være medlem af foreningen, hvor gæsterne gennem brug af deres egen krop blev introduceret til spillet og oplevede tennis i Aarhus.

Et grundigt forarbejde, velorganiseret arrangement samt den realistiske skildring af foreningslivet, hvor gæsterne deltog aktivt, gjorde ikke blot dagen enestående, men blev ligeledes nøglen til rekord mange tilmeldinger af nye medlemmer, der ud fra deres eget niveau, kan nyde de flotte baner på Fredensvang i fremtiden. AGF Tennis er for alle og danner grundlag for en af de gode historier i det århusianske foreningsliv, der giver smil på læben og tro på fællesskaber gennem foreningsaktivitet.Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE