Johan Tiedeman Langballe - Aarhus Cyklebane

Nomineret til Årets Idrætsleder 2020

”Johan har en fantastisk evne til at arrangere træning med fokus på seriøsitet og talentudvikling, og samtidig have fokus på det legende element...”


Hvis man slår op i ordbogen under ”ildsjæl”, så burde der dukke et billede af Johan Tiedemann Langballe op.


Siden han trådte sine helt små barnecykelsko på Aarhus Cyklebane, har det været tydeligt at Johan har et helt særligt talent. Talentet rakte langt, og op igennem sine ungdomsår har Johan både leveret flotte præstationer inden for banecykling og på landevejen. Så flotte, at han i sit første år som senior (2018) blev professionel på Bjarne Riis cykelhold Team Waoo.


I 2019 leverede Johan Tiedemann Langballe holdets eneste UCI sejr, da han vandt 7. etape af Tour de Normandie. Men hvorfor er alt dette relevant at skrive om en person som indstilles til årets idrætsleder? Fordi Johan, sideløbende med sin professionelle karriere, har været en af de bærende frivillige kræfter på Aarhus Cyklebane.

En kronisk knæskade satte desværre en stopper for en af de mest lovende Aarhusianske cykelryttere i nyere tid. Men ganske kendetegnende for Johan, har han ufortrødent fortsat sit store engagement i Aarhus Cyklebane. I sæson 2020 har Johan fungeret som B/U & Talent-træner på Aarhus Cyklebane, med en kombination af kvalitet og engagement som har fået tilslutningen til at eksplodere. Og det på trods af de begrænsede muligheder for at åbne op for flere nye medlemmer, grundet Corona-restriktionerne.


Johan har en fantastisk evne til at arrangere træning med fokus på seriøsitet og talentudvikling, og samtidig have fokus på det legende element og alt sammen i øjenhøjde med rytterne. Johan formår at tilgodese den enkelte rytters behov, uden at miste overblikket for helheden. Med træninger flere gange om ugen, samt dertilhørende planlægning leverer Johan mere frivilligt arbejde end de fleste. Men det stopper ikke Johan i at give en hånd med når der er brug for det, uanset om der skal hænges højttalere op, banen skal vaskes og males, eller der skal tjekkes billetter til et stævne. Alt dette foregår altid med et smil på læben og en positiv indstilling til tingene.


I Johan Tiedemann Langballe har klubben og Aarhus et trænertalent som, med behørig påskønnelse og skulderklap, kan tegne Aarhusiansk cykelsport for en hel generation.

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE