Repræsentantskabsmøde 2020

Idrætssamvirkets udsatte repræsentantskabsmøde kunne endelig afholdes

Idrætssamvirkets repræsentantskabsmøde blev i foråret udskudt pga den akutte situation med corona-virus. Den 11. august 2020, kunne repræsentantskabsmødet endelig afholdes med god hensyntagen til retningslinjerne om afstand og afspritning, mv.
Tak for godt værtskab til IK Skovbakken som inviterede indenfor i det store mødelokale, Syrénsalen i Vejlby Risskov Centeret.

Den siddende formand blev genvalgt til formandsposten. Desuden genvalg til tre bestyrelsesmedlemmer. Der var stor glæde blandt både vinder og de øvrige nominerede til prisen som Årets Idrætsleder, som også endelig kunne uddeles.

Repræsentantskabsmødet blev indledt med en kort præsentation af Idrætssamvirkets bestyrelsesmedlemmer. Du kan se hvem de er og deres tilknytningsforhold til aarhusiansk idræt i årsrapporten.

Formand Jens Bundgaard kunne berette om et forgangen år med meget fokus og arbejde på idrætsfacilitetsområdet. Et arbejde som vil fortsætte ufortrødent og med forøget styrke, for at skabe øget politisk bevågenhed og resultater på området.


Idrætssamvirket Aarhus har fejret sit 50-års Jubiluæm, og formanden kunne løfte sløret for at bestyrelsen lige nu arbejder på fremtidens visioner og mål for Idrætssamvirket og idrætten i Aarhus.

Årsrapport 2019

Et af målene er at Idrætssamvirket kommer endnu tættere på idrætsforeningerne i Aarhus. Det har været meget givende og relevant at afholde bestyrelsesmøder og repræsentantskabsmøder hos medlemsforeningerne. Tak til de foreningsbestyrelser og idrætsledere som allerede har taget imod invitationen. Idrætssamvirket håber at mange andre medlemsforeninger tager imod opfordringen til at afholde et møde hos dem.

Du kan læse mere i formandens forord til Årsrapporten, hvor du også finder øvrige emner fra den mundtlige beretning.

Gå til Årsrapport 2019

Der var genvalg til Jens Bundgaard (AGF) som formand, som derved er i gang med sin anden periode på formandsposten. Desuden genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Marie Greve (VSK Aarhus), Bo Louring (Skovbakken Håndbold) og Camilla Jørgensen (Lystrup Svømning).


Peter Friis fra Aarhus TIgers og Grethe Sandholm fra Marselisborg Kajak Club blev genvalgt som suppleanter til bestyrelsen for ét år.


Idrætssamvirkets sekretariatsleder Henrik Stampe fremlagde regnskab 2019 og budget for 2020. Regnskab og budget findes  i dokumentarkivet i højre side. Begge blev godkendt af repræsentantskabet.


Både i tilknytning til den mundtlige beretning samt ved afslutningen på formelle del af dagsordenen var der plads til input og emner fra de fremmødte idrætsledere.


Kaløvig Bådelaug tog straks imod formandens invitation om at afholde et fremtidigt bestyrelses- og/eller repræsentantskabsmøde i deres forening, hvilket blev noteret med glæde.

Læs referat (.pdf)

Der blev spurgt ind til om Idrætssamvirket på nuværende tidspunkt, kunne sige noget om de økonomiske konsekvenser af corona-situationen?

For Idrætssamvirket vil det nok først vise sig senere på året, men vil naturligvis blive mere klart i regnskabet for 2020.

For idrætten og de aarhusianske idrætsforeninger kunne det uddybes, at Idrætssamvirket følger situationen og udviklingen tæt, og har, i løbende samarbejde med Sport & Fritid, Aarhus Kommune, foretaget rundspørger, undersøgelser og dataindsamling. Medlemsforeningerne er meget velkommen til at kontakte idrætssamvirket i den forbindelse og for uddybning heraf. Idrætssamvirket er dog allerede i tæt kontakt med de medlemsforeninger som har gjort opmærksom på udfordringer i forbindelse med nedlukning og andre corona-relaterede spørgsmål. 


Kano- og Kajakklubben GoPaddle opfordrede Idrætssamvirket til fortsat at adressere problemstillingen om fuld gennemsejlings-mulighed på Aarhus å - fra Brabrand sø til Aarhus Havn og videre langs kysten. Der blev skabt grobund for dette og mange andre gode vandsports-aktiviteter, da Idrætssamvirket var projektleder for "Den Blå Rambla".

Bo Jarvig fra Kaløvig Bådelaug, blev kåret til Årets Idrætsleder.
På grund af et meget tæt opløb med de to øvrige nominerede, Marianne Mortensen fra BK Fluen og Michael Locht fra Højbjerg Badminton, kunne idrætssamvirkets bestyrelse berette at de måtte igennem en omafstemning for at finde den endelige vinder.


Nomineret til prisen som Årets Leder 2019 var

  • Marianne Mortensen – Billardklubben Fluen
  • Michael Locht – Højbjerg Badminton Klub
  • Bo Jarvig – Kaløvig Bådelaug
Årets Leder 2018

De tre nominerede er udvalgt på baggrund af indstillinger fra Idrætsforeningerne, og der var mange gode indstillinger og værdige kandidater.


De nominerede blev hædret med  klapsalver og en flot buket blomster. Det var med glade smil og lykønskninger, da Bo Jarvig fik overrakt en vandrepokal og 10.000 kr.


Prisen uddeles i samarbejde med Jutlander Bank, som har gjort det muligt, for fremtiden, at hæve beløbet fra 5.000,- til 10.000,- kr, som erkendtlighed for det gode og vigtige arbejde Årets Idrætsleder gør for både sin forening og idrætten i Aarhus.


Læs mere om Årets Leder her


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE