Gå til Fotoalbum

DM Festen 2021 blev afholdt på Aarhus Rådhus d. 10. juni 2022 med festmiddag og underholdende Awardshow for de århusianske sportsmestre, som var inviteret til hyldestfest sammen med deres trænere, ledere og foreningsrepræsentanter.


Ungdomsmestre og mesterskaber 2021

På trods af et sportsår delvist afbrudt pga perioder med corona har137 århusianske ungdomsmestre i 2021 hjemtaget 73 mesterskaber. Mere end 25 sportsgrene og idrætsforeninger fra Aarhus har vundet medaljer i den bedste række for deres aldersklasse. Imponerende flot!


64 DM Guldmedaljer. 2 Guld-, 2 Sølv- og 1 Bronzemedalje fra Nordiske mesterskaber. 3 EM Guldmedaljer og 1 EM-bronze.


Se billeder og Find dig selv på et foto fra DM Festen

Se de mange billeder fra DM Festen. Var du med, så find dit eget foto til gratis download?

Ved DM Festen blev der både taget billeder både under middag og awardshow, samt på den røde løber og ved ankomstreceptionen. Det inkluderer også de flotte opvisninger og sportslige indslag, af aarhusianske atleter, som er blandt de ypperste indenfor deres idræt.


Tak til vores fotograf for aftenen, Erik Laursen fra Sportsklik, for det ihærdige arbejde med at fotografere og udvælge billeder fra DM Festen.
Århusianske sportsmestre fra 2021 blev hædret ved en stor fest med prisuddelinger, underholdning og middag

Der var fuldt hus, d. 10. juni 2021, da de århusianske sportsmedaljetagere var inviteret på rådhuset til hædersfest. Danmarks-, Nordiske, Europa-, og Verdensmestre blev hyldet med middag og awardshow i rådhussalen. Rammerne gav en festlig atmosfære og mulighed for at samle både senior- og ungdomsmestre samme sted. 400 glade festdeltagere blev forkælet med et festfyrværkeri af prisuddeling, underholdning og sportslige indslag. Kyndigt ført an, af aftenens to værter, Claus Elgaard og Lisa Gjessing.

Forventningsfulde gæster skabte en summende glad stemning i rådhusets vandrehal ved ankomstreceptionen, der overraskende blev krydret med en flashdance og opvisning af de unge dygtige Hip Hop og Showdanserne fra Aarhus Sportsdanserforening. Vandrehallen var også senere, et imponerende rum for trampolinspringer, Valdemar Risak Johansens serie af halsprækkende spring på trampolin, mere end syv meter oppe i luften inde i rådhusets ankomsthal.


Til festen var der god opbakning fra byrådet og en række prominente personer fra idrættens verden, som bidrog til at hylde mestrene og anerkende de mange flotte mesterskaber hjembragt til Aarhus.

Gaver, taler, awardshow og prominente gæster på scenen

Både Idrætssamvirkets formand, Jens Bundgaard og sportens rådmand, Rabih Azad-Ahmad holdt tale med lykønskninger til alle mestrene. I forlængelse af talerne blev byens gave overrakt med et håndtryk til en repræsentant for hver klubs mestre.


Gaven til hver mester er en biograftur for to personer.


Antallet af mesterskaber og mestre fra de aarhusianske idrætsforeninger, viser tydeligt at Aarhus repræsenterer et bredt og mangfoldigt idrætsbillede. Fra ung til senior, med DM, NM, EM og VM medaljer, i både individuelle- og holddiscipliner, fordelt på mere end 30 sportsgrene er imponerende. Stort tillykke og tak til alle der bidrager til den aarhusianske idræt. Alle kan med rette være stolte og glade.


I forbindelse med uddeling af Mr.Pokalen, var en af fremtidens sportsstjerner, 10-årige Ester Mejdahl fra Aarhus MTB, behjælpelig med overrækkelse af prisen. Ester tryllebandt på charmerende vis hele salen i det efterfølgende interview, med sjove vinkler på hendes oplevelser med mountainbikesporten og målrettet fokus på fremtidens præstationer.


Vores dygtige fotograf tog billeder undervejs af mestre og gæster samt højdepunkter fra scenen og på den røde løber. Idrætssamvirket har efterfølgende stillet billederne gratis til download.

Idrætssamvirkets Awards

Ved DM-Festen blev tre af Idrætssamvirkets hædersbevisninger uddelt - Idrættens Frivilligpris, Årets Talent og Årets Idrætsudøver. Sidstnævnte også kendt som MisterPokalen.
Til hver pris er tre nominerede udvalgt på baggrund af indstillinger fra de århusianske idrætsforeninger.

I dagene op til festen blev de nominerede portrætteret på Idrætssamvirkets Facebookside.


Frederik Lindholm fra Aarhus Swim/IF Lyseng Svømning blev udråbt til Årets Talent og Anders SKaarup Rasmussen fra Højbjerg Badminton blev kåret til Årets Idrætsudøver og modtog derfor Mr.Pokalen.
Med begge priser følger en vandrepokal og 10.000,- kr. fra Idrætssamvirket.


Årets Talent 2021 Årets Idrætsudøver 2021 - Mr.PokalenIdrættens Frivilligpris gik til IF Lyseng Fodbold, som er inspiration for andre foreninger i måden at rumme både motionsidræt og talentudvikling på samme tid, samt hvordan man skaber et godt foreningsmiljø i en fodboldklub med mere end 125 faste tilknyttede frivillige trænere og ledere, og samlet over 200 engagerede frivillige.


Idrættens Frivilligpris uddeles af Sparekassen Danmark og Idrætssamvirket Aarhus. Med prisen følger en check på 20.000kr.


Idrættens Frivilligpris 2022

 


Årets Talent
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE