Idrættens kurser - ’Aarhus i Forening’

Idrætssamvirket tilbyder, i samarbejde med DGI Østjylland, Sport&Fritid-Aarhus kommune og Århus Ungdommens Fællesråd (ÅUF), en række kurser relevant for Idrætten i Aarhus.

Se kursusdatoer og beskrivelser her:

►  www.aarhusiforening.dkDu kan også få et kursus ud i jeres Idrætsforening.
Det er ganske gratis, hvis din idrætsforening er medlem af Idrætssamvirket Aarhus. I skal blot sørge for min. 12 deltagere, lokale og forplejning. Så sørger vi for kvalificerede undervisere og kursusmateriale.

Kontakt os for mere info eller for at aftale et kursus.

Kommende Kurser

-- Alle kurser UDSÆTTES pga Corona-situationen --

21apr

Videokursus

Dato: 21. april 2020, kl. 17:00-21:00

Ingen tvivl om, at video på hjemmeside og Facebook virker godt som kommunikation til medlemmer og omverdenen – specielt hvis videoen er skarp og har kvalitet.

På kurset bliver du klædt på til at bruge video som et stærkt kommunikationsværktøj i din forening. Du vil blive inspireret til at finde nye måder at bruge video på i det daglige arbejde, samt får lavpraktisk viden om de faktorer, der kan medvirke til et mere professionelt resultat.

MERE INFO
22apr

Kassererkursus 1 - grundlæggende introduktion

Dato: 22. april 2020, kl. 17:00-21:30

Når man er ny på posten, kan kassererarbejdet virke uoverskueligt og indviklet. På forårets kassererkursus får du en grundlæggende introduktion til opgaverne, så du kommer godt i gang med arbejdet.

På dette grundlæggende kursus for foreningskasserere vil følgende emner blive gennemgået helt fra bunden og suppleret med opgaver, således at også begyndere efter kurset kan ende med at blive habile kasserere.

MERE INFO
23apr

Førstehjælpskursus

Dato: 23. april 2020, kl. 17:00-21:00

Livreddende førstehjælp og introduktion til hjertestarter
Der kan opstå mange situationer i det frivillige foreningsliv, hvor det er gavnligt og til stor hjælp for den tilskadekomne, at andre kan førstehjælp. Kan du?

MERE INFO
29apr

KURSUS: Kom godt i gang

Dato: 29. april 2020, kl. 17:00-20:00

Opstartsmøder for nye bestyrelsesmedlemmer omkring hvilke tilskudsmuligheder der er i Aarhus Kommune – og hvilket ansvar og forpligtelser der følger med i at blive valgt til bestyrelsesarbejde.

Vi tager udgangspunkt i de forpligtelser der hører til at være en godkendt forening i Aarhus Kommune.

MERE INFO
30apr

KURSUS: Den lovlige forening

Dato: 30. april 2020, kl. 19:00-22:00

Der findes ingen lov, der regulerer hvordan en forening skal organiseres og hvordan vedtægter skal se ud, men bestyrelsen og medlemmerne skal selvfølgelig overholde landets love og tage ansvar for økonomien og de aktiviteter, der udøves i foreningen.

MERE INFO
06maj

KURSUS: Foreningens administrationssystemer

Dato: 6. maj 2020, kl. 17:30-20:30

Ønsker din klub eller forening at afsøge hvilke muligheder der er for et gøre administrationen lettere, så deltag i dette kursus.

Der sættes fokus på, hvordan det stigende krav til digitalisering og afrapportering kan vendes fra at være en udfordring til en mulighed for klubber og foreninger. Folkene bag forskellige it-produkter vil hver især forklare og vise hvordan deres produkt kan hjælpe foreningen eller klubben med administrationen.

MERE INFO
13maj

Revisionskursus

Dato: 13. maj 2020, kl. 17:00-19:00

Kursets formål er at øge kendskabet til og forståelse for de enkelte parters opgaver og ansvar - bestyrelse, kasserer og revisor(er)


På kurset gennemgås bl.a. folkeoplysningsloven med udgangspunkt i det kommunale regelsæt.

MERE INFO
27maj

KURSUS: Kommunikation med foreningens teenagere på sociale medier

Dato: 27. maj 2020, kl. 17:00-20:00

Det kan være en udfordring at forstå, hvordan du bedst kommunikerer med teenagerne i din forening. De bruger ofte ikke mail, tjekker ikke fællesbeskeder i facebookgrupper eller den seneste opdatering på foreningens hjemmeside. Så hvordan får I kommunikeret om foreningens aktiviteter til teenagere, der er frivillige eller medlemmer hos jer?

MERE INFO
23sep

KURSUS: Fundraising

Dato: 23. september 2020, kl. 17:00-20:00

Ønsker du i foreningen at søge økonomiske midler til f.eks. nye aktiviteter eller udvikling af jeres faciliteter, så deltag i dette kursus.


På kurset vil du blive introduceret til de mange spændende støtteordninger, der findes. Derudover vil du få konkrete ideer til formulering og præsentation af din ansøgning, opstilling af budget og finansieringsplaner samt andre brugbare tips.

MERE INFO
21okt

Kassererkursus 2 - årsafslutning og budgetter

Dato: 21. oktober 2020, kl. 17:00-21:30

Når foreningsåret lakker mod enden, betyder det ekstra opgaver for foreningens kasserer. På kurset lærer du blandt andet at afslutte årsregnskabet og at lægge budget for det kommende år.

MERE INFO
27okt

KURSUS: Boost trivslen for børn med særlige behov

Dato: 27. oktober 2020, kl. 17:00-20:30

Børn med særlige behov kan være mange – den udad-reagerende dreng, den stille pige, barnet hvis forældre lige er blevet skilt, drengen med en autismediagnose. Men hvordan støtter du dem bedst, så de inkluderes i fællesskabet på dit hold eller i din gruppe?

MERE INFO
28okt

KURSUS: Kom godt i gang

Dato: 28. oktober 2020, kl. 17:00-20:00

Opstartsmøde for nye bestyrelsesmedlemmer omkring hvilke tilskudsmuligheder der er i Aarhus Kommune – og hvilket ansvar og forpligtelser der følger med i at blive valgt til bestyrelsesarbejde.

Vi tager udgangspunkt i de forpligtelser der hører til at være en godkendt forening i Aarhus Kommune.

MERE INFO
29okt

Førstehjælpskursus

Dato: 29. oktober 2020, kl. 17:00-21:00

Livreddende førstehjælp og introduktion til hjertestarter
Der kan opstå mange situationer i det frivillige foreningsliv, hvor det er gavnligt og til stor hjælp for den tilskadekomne, at andre kan førstehjælp. Kan du?

MERE INFO
03nov

KURSUS: Generalforsamlingen - sådan får i medlemmerne til at strømme til!

Dato: 3. november 2020, kl. 19:00-22:00

I de fleste foreninger kommer medlemmerne ikke i hobetal til generalforsamlingen, og bestyrelsen har svært ved at motivere medlemmerne til at deltage i andet end selve aktiviteten.

Kurset tager udgangspunkt i de tiltag der kan gøres for at omskabe generalforsamlingen fra at være en formalitet til at være et reelt møde mellem medlemmerne?

MERE INFO
05nov

KURSUS: Grafisk facilitering

Dato: 5. november 2020, kl. 17:30-21:00

Er I trætte af møder og kurser hvor ord og begreber flyver rundt i lokalet og aldrig bliver visuelle? Har I udfordringer med at gøre komplekse budskaber enkle, skabe fælles overblik og effektivitet?

Så er grafisk facilitering måske noget for jer…

MERE INFO
11nov

Revisionskursus

Dato: 11. november 2020, kl. 17:00-19:00

Kursets formål er at øge kendskabet til og forståelse for de enkelte parters opgaver og ansvar - bestyrelse, kasserer og revisor(er)På kurset gennemgås bl.a. folkeoplysningsloven med udgangspunkt i det kommunale regelsæt.

MERE INFO
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE