Årets Idrætsudøver - Mr.Pokalen

Hvert år indstiller de århusianske idrætsforeninger deres kandidater til Årets Idrætsudøver.


Foreningerne har mulighed for at anerkende en atlet, der har leveret en stor indsats, har opnået gode resultater, udviklet sig markant eller på anden måde fortjent en hæder.


Årets Idrætsudøver (Mr. Pokalen) tildeles typisk en ung idrætsudøver, som allerede har bevist sig selv eller står overfor sit store gennembrud som senior med gode resultater i ungdomsrækkerne. På baggrund af indstillingerne beslutter et udvalg, hvilken kandidat der har udmærket sig mest og kåres som Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen. Prisen har været uddelt hvert år siden 1962.


Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen udnævnes og hædres hvert år i forbindelse med en større begivenhed, som DM-Fest for ungdom eller Idrætssamvirkets repræsentanskabsmøde. Med titlen følger en flot vandrepokal og en check på 5000,- kr.


►  HVORDAN indstiller jeg en kandidat og HVAD er kriterierne?I menuen til højre finder du vindere og nominerede fra 2018 og frem.


SE vindere og nominerede fra tidligere år (1962-2017)


Årets Idrætsudøver - Mr.Pokalen

Baggrund
Journalist Christian Andersen (kaldet Mr.) og hustru testamenterede alt, hvad de efterlod til Diabetikerforeningen og en idrætsfond, Mr. Christian & Hustrus Mindefond.

Formål
Uddeles til en ung idrætsudøver eller -hold, der har gjort sig særlig bemærket (sportsligt) i det forgangne år.

Uddeling
Prisen uddeles ved den årlige DM-Fest. Med hæderen følger en vandrepokal og en check på 5.000 kr.

Udpeges af
Den fungerende rådmand og Idrætssamvirkets formand


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE