Om Idrætssamvirket & Kontakt
Nyheder
Projekter & Uddannelse
Arrangementer
Samarbejder
Medlemsforeninger
Medlemsservice
Tilskud & Puljer
Login

Kontakt webmaster
Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen
Hvert år indstiller de århusianske idrætsforeninger deres kandidater til Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen. Foreningerne har mulighed for at anerkende en atlet, der har leveret en stor indsats, har opnået gode resultater, udviklet sig markant eller på anden måde fortjent en hæder.

Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen tildeles typisk en ung idrætsudøver, som allerede har bevist sig selv eller står overfor sit store gennembrud som senior og har gode resultater i ungdomsrækkerne. På baggrund af indstillingerne beslutter et udvalg, hvilken kandidat der har udmærket sig mest og kåres som Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen. Prisen har været uddelt hvert år siden 1962.

Årets Idrætsudøver - Mr. Pokalen udnævnes og hædres hvert år i forbindelse med en større begivenhed, som DM-Fest for ungdom eller Idrætssamvirkets repræsentanskabsmøde.
Med titlen følger en flot vandrepokal og en check på 3000,- kr. sponseret af Nordea.
Arkiv
...og de nominerede til Årets Idrætsudøver 2017 var...


...og vinderen er...

 
Årets Idrætsudøver
- Mr. Pokalen 2017
Tobias B. Bjerg fra AGF Svømning blev, ved den århusianske sportsgalla "DM-Fest 2017", kåret til Årets Idræsudøver 2017.

Med kåringen følger Mr. Pokalen og en check på 5.000,- kr. som blev overrakt af Idrætssamvirkets næstformand Bent Hviid.

Bag valget af prismodtageren står Idrætssamvirket Aarhus og idrættens rådmand i Aarhus, på baggrund af indstillinger fra de århusianske idrætsforeninger.

 
Indstillet til prisen var:
  • * Herreholdet Elitedivision – Skovbakken Tennis (Søren Hess Olesen, Anders Grinderslev, Patrick Kristensen, Jeppe Frantzen)
  • * Tobias B. Bjerg – AGF Svømning
  • * Rasmus Søgaard – Cykle Klubben Aarhus

Prisen uddeles af Idrætssamvirket Aarhus, Aarhus Kommune og Aarhus Stiftstidende i samarbejde.


Tobias B. Bjerg fra AGF Svømning er valgt på baggrund af følgende indstilling:
 
Tobias har i løbet af året fundet svømmeglæden igen og kvalificerede sig til det danske seniorlandshold i sit kun andet senior-år. Det er også blevet til 3 danske mesterskaber på langbane i juli.

Tobias har vist større alsidighed I 2017 end nogensinde før, som dansk mester på både 50 m fri, 50 m fly og 100 m bryst.
Tobias deltog i sommerferien i Portugal Open med et stærkt internationalt felt, hvor det også blev til 4 guldmedaljer i 4 løb: 50 m bryst, 100 m bryst, 50 m fri og 50 m fly.

Ligeledes var Tobias med til at rykke AGF Svømning op i Svømmeligaen ved de danske holdmesterskaber i oktober, hvor han også satte 2 danske seniorrekorder på 50 m og 100 m bryst. Tobias brød her 27 sekunders-grænsen som den første dansker med 26,95 på 50 m bryst og 59 sekunders-grænsen på 100 m bryst med tiden 58,69.

Ved det nyligt overståede DM Kortbane kvalificerede han sig til EM Kortbane, som afvikles d. 13. -17. december I Royal Arena, København.
 
Tobias vandt et dansk mesterskab i 50 m bryst – igen i ny dansk rekord med tiden 26,78. Tobias blev desværre syg under DM og svømmede derfor ikke flere finaler.

EM Kortbane bliver Tobias’ første internationale seniormesterskab. Tobias ligger pt. nummer 14 og 15 på europaranglisten på 50 m og 100 m bryst og skal derfor blande sig kampen om i semifinalepladserne.

I foråret 2018 forsøger Tobias at kvalificere sig til EM Langbane i Glasgow d. 3. -8. august.
Tobias er også udvalgt som EM-ambassadør for Trygfonden som sætter fokus på ’respekt for vand’.

Med disse flotte præsentationer hen over 2017 synes vi, at Tobias som den bedste danske herrebrystsvømmer på 50 m og 100 m fortjener at vinde Mr. Pokalen, da han har sat dansk herrebrystsvømning i fokus.
OK Pan

Idrætssamvirket Aarhus | Idrættens Hus Vest | Stadion Allé 70 | 8000 Aarhus C | 8614 5252 | info@isaarhus.dk