Kan du ikke læse nedenstående, findes nyhedsbrevet online: http://www.idraetssamvirket.dk/2018-november.asp

2. november 2018

Nyhedsbrev November 2018

Kort nyt fra Idrætssamvirket

HUSK - at sende ansøgninger vedr. leder- og instruktøruddannelse for både interne- og eksterne kurser, der vedrører 2018 - der er ikke længere en 8 ugers frist.
I bedes derfor hurtigst muligt indtaste disse i Idrætssamvirkets system, så de kan behandles indenfor regnskabsår 2018.

Alle medlemsforeninger bedes venligst tjekke forenings- og personoplysninger ved at logge ind i deres del af medlemsdatabasen via Foreningslogin.
Har man mistet loginoplysningerne, kan der rettes henvendelse til support@isaarhus.dk.

/På forhånd tak!


  Århus i Forening

Tema aften - sidste tilmeldingsfrist i dag!

Unge frivillige i foreninger

Tirsdag d. 6. november 17.30-20 afholdes temaaften om, hvordan man som forening kan tiltrække og fastholde unge frivillige.

Kom og hør Søren Østergaard fra Center for Ungdomsstudier give sit bud - og bliv også klogere på erfaringerne fra andre foreninger i vores fælles netværk.

Program:
  • 17.30: Drop-in og sandwich
  • 18.00: Søren Østergaard der er daglig leder hos Center for Ungdomsstudier fortæller om, hvordan foreninger kan arbejde med at tiltrække og fastholde unge. Søren stiller skarpt på, hvad der motiverer unge til frivilligt engagement, og hvad de unge forventer af foreningslivet.
  • 19.00: Mød blandt andre DFUNK Østjylland, Ungdommens Røde Kors Aarhus, Frontløberne og AGF Gymnastik, som faciliterer workshops, hvor de deler ud af deres viden om og erfaringer med motivation af unge.
Temaaftenen finder sted i det nye Fjordsgade forenings- og fritidshus. Har du ikke haft lejlighed til at se det? Så benyt denne aften til at se de fine nye foreningsfaciliteter.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding senest d. 2. novemberaarhusiforening.dk.


Hvem er Årets Idrætsudøver og hvem er Årets Talent?

Indstil kandidater til Idrætssamvirkets prestigefyldte priser

  Idrætssamvirkets hædersbevisninger
Idrætssamvirket uddeler årligt to hædersbevisninger til århusianske idrætsudøvere:
- Årets Idrætsudøver (Mr. Pokalen)
- Årets Talent

De to priser uddeles til årets DM-Fest på baggrund af nomineringer fra idrætsforeningerne. Foreningerne har mulighed for at anerkende en person eller et hold, der har gjort sig resultatmæssigt bemærket, leveret en stor indsats, udviklet sig markant eller på anden måde fortjent en hæder.

Nomineringer inklusiv begrundelser sendes til Idrætssamvirket Aarhus senest søndag d. 25. nov. 2018info@isaarhus.dk

Læs mere om Idrætsamvirkets priser her...


DM Fest - information og tilmelding

Indberet mestre til DM-Fest

Idrætssamvirket fejrer århusianske mestre i ungdomsrækkerne 2018. Indberet både jeres senior- og ungdomsmestre allerede nu, så der er tid nok til at indsamle billed- og videomateriale! Tak

Traditionen tro fejrer Idrætssamvirket Aarhus, Aarhus Kommune og samarbejdspartnere de århusianske sportsmedaljetagere. Festen afholdes d. 25. jan. 2019 i samarbejde med DM-Fest for senior med fælles Awardshow.

Download fælles invitation (.pdf)

Kriteriet for at deltage i DM-Fest for ungdom er, at udøveren har vundet guld ved DM eller medalje ved NM, EM, VM eller OL ved et ungdomsmesterskab godkendt af Danmarks Idræts-Forbund i 2018.

Sidste frist for indberetning af mesterskaber og tilmelding til festen er SØNDAG D. 16. DEC.
Det anbefales dog at indberette mestre så hurtigt som muligt!, og derefter afklare hvem som kan deltage i festen. Mesterskabsindberetning og tilmelding til festen foretages nemlig på adskilte formularer, så tilmelding SKAL foretages EFTER indberetning.
- indberetning af UNGDOMSMESTERSKABER (bemærk adskilt formular til INDIVIDUELLE- og HOLD-mesterskab

Tilmeldingsfrist til DM-Festen er D. 16. DEC.
- indberetning og tilmelding til DM_Fest for SENIOR
- tilmelding/billetbestilling til DM-Fest for UNGDOM

Forud for tilmelding til festen, SKAL KLUBBENS MESTRE INDBERETTES via onlineformular! (bemærk adskilt formular til INDIVIDUELLE- og HOLD-mesterskab!
Efter indberetning skal der tilmeldes deltagere til festen. Der er således tre onlineformularer der skal udfyldes for at endelig tilmelding er gennemført.


Information, kriterier og tilmelding

Læs om sidste års DM-Fest
DM-Festen afholdes i samarbejde mellem Idrætssamvirket Aarhus, ESAA, Elite Idræt Aarhus, Sport&Fritid og Hermans -Tivoli Friheden 

Lederakademi 2018-19

Lederakademiet skaber viden, udvikling og netværk til din idrætsforening

Så afholder Idrætssamvirket, DGI og DIF endnu en gang Lederakademi for aarhusianske idrætsledere.

Du kan læse indholdet her.

- Tilmeld dig hurtigt! 

Indstilling til international idrætspris

Kandidater søges!

Aarhus Kommune ved Sport & Fritid og Aarhus Oliefabriks Fond For Almene Formål uddeler prisen til en internationalt orienteret idrætsforening.

Aarhus Oliefabriks Fond For Almene Formål sponsorer ”International Idrætspris”. Prisen uddeles én gang årligt til en århusiansk idrætsforening, der har gjort en god indsats for at give børn og unge særlige internationale oplevelser via idrætten.

International Idrætspris - beskrivelse, kriterier, indstilling

Indstilling til Aarhus kommune, Sport & Fritid senest 1. dec.:
sport-fritid@aarhus.dk


  Århus i Forening

Frivillighovedstad

Aarhus har været frivillighovedstad i hele 2018

Onsdag 5. december 2018 vil vi i fællesskab markere afslutningen på Aarhus og Region Midtjyllands år som Europæisk Frivillighovedstad. Det bliver i form af en konference, som foregår i Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus fra kl. 8-15.

Konferencen henvender sig til organisationer, foreninger, fællesskaber, politikere, medarbejdere, ledere, forskere eller borgere, som er engageret i samarbejde på tværs af civilsamfund og den offentlige sektor.

Programmet byder på inspirerende oplæg og workshops samt mulighed for at netværke undervejs. Der vil ligeledes være forplejning i form af morgenmad og frokost. Konferencen har plads til 500 deltagere og er gratis at deltage i.

Invitationen indeholder en oversigt over det foreløbige program for konferencen, tilmeldingslink.

Invitiation til konference.


 

Book lokaler i midtbyen

Aarhus har fået et ny forenings- og fritidshus

Fjordsgade forenings- og fritidshus er nu åbent og kan bruges af byens foreninger til møder, aktiviteter m.v. I huset finder man bl.a.:
  • 20 lokaler (12-20 pers.) hvor der er plads til undervisning, møder og foreningsaktiviteter på timebasis. Der er projektor, lyd og mørkelægning i 10 af lokalerne.
  • 1 foredragssal med plads til 60 personer.
  • 2 yogalokaler med forskelligt udstyr.
Se mere om husets muligheder på www.fjordsgade.dk.

Booking af husets faciliteter foregår via Sport & Fritids Lokalebooking. Du kan skrive til booking@mkb.aarhus.dk eller selv booke lokale direkte på https://foreningsportalen.aarhuskommune.dk


 

Uddeling fra Aarhus Idrætsfond

30 foreninger modtog økonomiske bidrag

Sportens Hus ved Ceres Park i Aarhus dannede tirsdag aften ramme for Aarhus Idrætsfonds prisuddeling. 30 foreninger modtog økonomiske bidrag, af forskellig størrelse, for at styrke deres gode idrætstiltag.

Det var 7. gang der blev uddelt penge fra fonden og knap 800.000 kr. blev uddelt til den Aarhusianske Idræt.

Blandt modtagerne var Sabro bokseklub med et tilskud på 10.000kr til opstarten af deres bokseklub og dertilhørende indkøb af udstyr. Efter en snak med repræsentanterne fra bokseklubben stod det klart, at nøgleordet for boksning i Sabro IF er selvstændighed.
En evne de unge boksere oparbejder gennem flid, disciplin og selvtillid. Tilskuddet skal bruges til køb af det rette udstyr, særligt sikkerhedsudstyr, da dette er helt essentielt for at sikre udviklingen af de unge, selvstændige boksere!

Læs flere gode historier fra uddelingen og se billederne på vores FaceBook side - Idrætssamvirket, Idræt i Aarhus.

En oversigt over de foreninger som modtog støtte:Kontakt

Idrætssamvirket Aarhus
Idrættens Hus Vest
Stadion Allé 70
8000 Aarhus C

Tlf.: 8614 5252
Se direkte numre her

E-mail: info@isaarhus.dk


Tilmeld/Afmeld

Ønsker du at modtage Idrætssamvirkets nyhedsbrev på e-mail så tilmeld dig her:

Tilmeld Nyhedsbrev

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, er der tre forskellige procedurer alt efter hvordan du er tilmeldt nyhedsbrevet og hvilken modtagergruppe din e-mailadresse tilhører:

Afmeld Nyhedsbrev